Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Sandör 31:a i WTS Stockholm

Gabriel Sandör var ensam svensk till start i helgens VM-tävling i Stockholm och slutade på plats 31. Gulden tog till Flora Duffy och Alistair Brownlee.

Årets WTS Stockholm bjöd på nya cykel-och löpbanor. Cykelbanan kördes nio varv och det var en kul och mycket teknisk bana med massor av snäva svängar och igångdrag. Löpningen avgjordes över fyra varv med sedvanlig målgång på slottsbacken.

Gabriel var naturligtvis mycket motiverad och ville gärna förbättra förra årets placering (35:a) men ännu hellre få till ett riktigt bra lopp i sällskap med världens bästa triathleter.

Simningen, i år med våtdräkt, gick bra. Dock hamnade Gabriel vid varvningen i den andra gruppen och orkade inte riktigt täppa till luckan. Det blev därför ett hårt andra varv, vilket trots allt resulterade i en placering runt 35 ut på cykeln. Det formerades snabbt tre större grupper där Gabriel hamnade i den tredje. Efter mycket aktiv och stark körning från Gabriels sida lyckades han åka ikapp den andra gruppen efter fem varv. Tätgruppen dominerades av bröderna Brownlee som såg till att temport förblev högt genom hela cyklingen. Andraklungan, med Gabriel, bestod av ca 30 tävlande, vilka växlade till löpning ca 90 sek bakom första gruppen.

Som vanligt var det full tryck ut på löpningen, men här drabbades Gabriel av magont som gjorde att tempot inte riktigt kunde hållas på önskad nivå. Magen blev dock bättre efter hand och under sista varvet kunde Gabriel äntligen trycka på och därmed förbättra sin placering och gå i mål som 31:a. Målet om att förbättra placeringen uppnåddes med andra ord. Dock var tävlingsmänniskan Gabriel inte helt nöjd med dagen. Med en bättre löpning kunde det blivit en placering runt 20.

Rom byggdes som bekant inte på en dag och detta talesätt gäller även när det handlar om prestationsutveckling; med kontinuerlig och konsekvent träning kommer Gabriel att ge oss många högtidsstunder framöver! Nästa anhalt för Gabriel blir ITU World Cup i Tiszaujvaros, Ungern, kommande helg.

/ Erik Björkman

I damernas race tog Flora Duffy, Bermuda, en efterlängtad WTS-seger. Efter imponerande solokörning på både cykling och löpning kunde hon defilera mot sitt första guld i VM-seriesammanhang. Silvret gick till Andrea Hewitt (NZL) och brons till Helen Jenkins (GBR). I och med vinsten intog Duffy också förstaplatsen i VM-serien.

På herrsidan återerövrade Alistair Brownlee (GBR) sin titel från 2013. Brorsan Jonathan Brownlee tog andraplatsen och Pierre Le Corre (FRA) brons. För danske Andreas Schilling och norrmannen Kristian Blummenfelt blev det en fjärde respektive sjätte plats.