Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Starkt startfält på plats för SM på medeldistans

SM på medeldistans är ett populärt mästerskap. När tävlingen avgörs i Vansbro nu på lördag är det med ett imponerande startfält. Åsa Lundström och Patrik Nilsson är favoriter men allt kan hända på tävlingsdagen.

På lördag går startskottet för SM på medeldistans i Vansbro och det är en imponerande skara svenska långdistansare (+ några kortdistansare) som är med. Distansen som ska avverkas är 1,9 km simning, 90 km cykling och 21 km löpning.

Åsa Lundström är favorit på damsidan och fick ett fint kvitto på formen på SM i tempocykling förra helgen:

–Tog SM-brons i tempo efter två olympier, och endast 58 sekunder efter rankade världsettan Emma Johansson, på min första cykeltävling. Så formen känns bra! säger Åsa.


Bland herrarna får man nog säga att Patrik Nilsson innehar favoritskapet.

– Formen är riktigt bra och jag har haft möjlighet att träna ostört sedan 70.3 Barcelona (som Patrik vann, reds.am). Så alla moment har fått ett lyft sedan dess och jag ser fram emot att få släppa loss om en vecka. 

Jag har faktiskt inte tittat på någon karta än, men från tidigare år så gissar jag att det är en flack och oteknisk cykling vilket ska passa mig riktigt bra. Löpningen får jag för mig är lite mer svängig vilket kanske inte ger de snabbaste löptiderna, men jag räknar ändå med att avsluta med en löpning ned under 1.13h, säger Patrik.

Det breda startfältet Länk till annan webbplats. och motståndet ser de båda fram emot.

– Konkurrensen i Vansbro är i princip så bra den kan bli i Sverige, vilket är jätteroligt. Det kommer att finnas flera som är väldigt duktiga inom respektive gren,så det kommer bli en tuff dag men jag gläder mig! säger Åsa.

– Det är ett riktigt stort och vasst startfält i Vansbro! Riktigt roligt och inspirerande att så många kommer till start. Konkurrensen är bra och inget är avgjort innan målrakan. Det som gör det extra spännande är att alla har olika styrkor... Någon är duktig cyklist men mindre bra löpare samtidigt som andra avslutar löpningen på 1.12h, säger Patrik. 

Från arrangörernas håll är man redo och lovar hög nivå på tävlingen.

– Det ska bli väldigt kul att se området fyllas upp från fredag fram till start med triathleter. Vi är förberedda att servera ett svenskt mästerskap med internationell standard, säger Roger Boström i tävlingsledningen.

Det är ett stort och brett startfält, känslan är att ”alla är där”. Vad är det som lockar?

Det är flera saker, allt från omgivningen, banan, våra fantastiska funktionärer och årets SM-tävling så klart. Tillsammans har detta resulterat i att vi den 2 juli släpper iväg det absolut bästa startfältet i svensk historia på distansen,

avslutar Roger.

Efter Vansbro återstår ett SM och det är på olympisk distans i Umeå den 23 juli. Länk till annan webbplats. Sista anmälningsdag till det är 13 juli. 

SM/RM-klasser

Senior/elit (SM)
Junior (JSM)
Master 35-39, 40-44 osv (RM)


Startlistor

...hittar du här.

Länk till annan webbplats.

 

Starttider

11.00 Tävlingsklass senior damer

11.30 Tävlingsklass senior herrar

11.40 Tävlingsklass övriga

11.55 Motionsklass

Mer information

...hittar du på tävlingens webbsida. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-06-27

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i