Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Full fart på nya Youth Tri Camp på Playitas

I tisdags gick startskottet för det nya ungdomslägret Youth Tri Camp – ett samarbete mellan Svenska Triathlonförbundet och Apollo. Här kan ungdomar mellan 15-17 år testa triathlon under en intensiv och roliga vecka på Playitas Resort.

Nya Youth Tri Camp Länk till annan webbplats.

 på Playitas är ett läger för tjejer och killar mellan 15-17 år som är intresserade av triathlon. Lägret kickade igång i tisdags och deltagarna är nu i full gång med

 teamaktiviteter, föreläsningar, happenings, sol, bad och självklart en massa rolig triathlonträning.

- Vi är suppertaggade för Youth Tri Camp på Playitas Resort och har satt ihop en drömvecka för ungdomar som är sugna på triathlon. Det är ett nytt format vilket känns extra inspirerade, och ett perfekt sätt att lära känna nya kompisar. Som alltid på våra ungdomsläger ligger stort fokus på gemenskap och att ha roligt tillsammans. Deltagarna är allt från nybörjare som är nyfikna på triathlon till mer erfarna triathleter. Vi har ett fantastiskt ledarteam bestående av utbildade, dedikerade ungdomstränare från

Svenska Triathlonförbundet

och duktiga, engagerade reseledare från Apollo. Tillsammans laddar vi för en succévecka, säger Kajsa Andersson, Barn-och ungdomsansvarig på förbundet.

- Apollos fokus på ungdomsidrott är både viktigt och roligt. Att barnen får röra på sig, prova på saker de kanske aldrig tidigare gjort, eller fördjupa sig i sin idrottssatsning även på sommarlovet är en angelägenhet som ligger oss varmt om hjärtat. Vårt samarbete med Svenska Triathlonförbundet går nu in i en ny fas och vårt Youth Tri Camp-läger är något vi planerat för länge. Det känns fantastiskt roligt att det äntligen blivit till verklighet, säger Daniel Giray, Sports Manager Apollo.

Alla ungdomar i åldrarna 15-17 år som kan simma 200 meter kan delta på Youth Tri Camp. Tanken är att väcka intresse för sporten, att tillsammans prova på de tre grenarna som ingår i triathlon, jobba med teambuilding och göra andra roliga aktiviteter. Träningen delas upp i olika nivåer inom respektive gren så att alla deltagare får testa träning anpassad till sin nivå.

Läs mer om Youth Tri Camp Länk till annan webbplats.

 

Mer triathlon för unga på Playitas

Utöver Youth Tri Camp arrangerar förbundet och Apollo även Tri4fun Playitas – en triathlonskola för barn och unga mellan 5 och 15 år under vecka 26-32.

Tri4fun Playitas består av tre olika träningstillfällen där barn och ungdomar under semestern får lära känna vår idrott och prova på att träna de olika momenten. Rörelseglädje och gemenskap står i fokus. Triathlonskolan knyts ihop och avslutas med en minitriathlon där barnen får utmana sig själva och praktisera det de lärt sig under veckan. Korta distanser som alla klarar av att genomföra, där alla är vinnare och det viktigaste är att ha roligt.

Läs mer om Tri4fun på Playitas Länk till annan webbplats.

 

Triathlonveckor för vuxna

Apollo och Svenska Triathlonförbundet erbjuder också sedan flera år populära träningsveckor för vuxna under flera tillfällen per år. Lägrena vänder sig till både nybörjare, till dig som hållit på ett tag och till erfarna triathleter. 

Läs mer om våra triathlonresor till Playitas Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2016-06-23

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson