Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Fleetwood och Sandör redo för U23 EM på lördag

Många men inte alla svenska triathleter är på SM i Uppsala i helgen. Ludwig Fleetwood och Gabriel Sandör är på plats i Burgas, Bulgarien för att köra U23 EM.

På lördag kl. 18, samma tid som SM-starten i Uppsala, startar Gabriel Sandör och Ludwig Fleetwood tillsammans med 63 andra killar i U23 EM. Distansen är olympisk och det är två hoppfulla och taggade svenskar som är på plats. Här är en kort rapport om deras status och känslan inför:

Ludwig:

Jag har tränat på bra sedan världscupen i Cagliari för fem veckor sedan. Senaste två veckorna jag känt mig lite småseg från all träning och tävling så jag vet inte riktigt hur kroppen kommer vara på lördag. Men trots det har de flesta kvalitetspass gått galant och med några dagars nedtrappning av träningen tror jag även suget efter att få tävla igen kommer dyka upp.

Jag vet inte riktigt vad jag har för förväntningar. Olympiska distansen är lite av ett spöke för mig, har kört mycket bättre över sprintdistansen. Först och främst vill jag ju så klart köra bättre än på U23-EM i fjol, då jag bröt. Annars kommer jag försöka ta en gren i taget. Först och främst gå all in på simningen. Målet är att simma bra och ge mig chansen att slåss om riktigt fina placeringar! Det ska även bli kul att få tävla tillsammans med Gabriel. Vi har ej tävlat ihop så mycket och inte alls internationellt. Det är gött att ha ett litet team kring sig och jag tror vi båda två har ganska höga förväntningar på oss själva, förhoppnings blir det en fin svenskdag nere i Bulgarien på lördag!


Gabriel:

Formen har varit ganska bra senaste veckorna. Tävlade ju förra veckan i Bundesliga i Tyskland och gjorde ett väldigt bra resultat, och visade att jag inte är långt efter de bästa.
Jag har utvecklats en del på cyklingen under våren och känner mig grymt stark! Tyvärr är cykelbanan väldigt lätt i Bulgarien men förhoppningsvis blir det ändå en tuff cykling. Siktar på en topp 15-placering.


Stort lycka till båda två!

 

Distans

Olympisk: 1500 m simning – 40 km cykling – 10 km löpning

 

Startlista

http://www.triathlon.org/events/start_list/2016_burgas_etu_triathlon_u23_european_championships/281219 Länk till annan webbplats.

Starten går kl. 18.00 svensk tid.

 

Publicerad: 2016-06-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i