Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Landslagsuttagningar för EC i Malmö & Tönsberg och NM 2016

STF:s elitkommitté har nu beslutat om uttagningar till följande tävlingar:

Alla uttagningar görs av elitkommittén och baseras på resultat från SM och tävlingar i Danske Invest Triathlon Series (DITS). Undantag kan göras på grund av att tävlande har en internationell tävlingsplan som krockar med DITS eller att den aktive representerar Sverige på annat internationellt mästerskap.

Egenavgift: För de som blir uttagna att representera landslaget blir egenavgiften 2000-3000 kr (beroende på hur många vi blir och omkostnader).    


Uttagningstävlingar:

  • SM Sprint, Uppsala Triathlon 18 juni 
  • Sprint, Gävle Triathlon 17 juli 

  • SM Olympisk distans, Umeå Triathlon 23 juli

Observera att anmälan till EC i Malmö och EC i Tönsberg kommer att göras i början av juli, men att elitkommittén har rätten att byta namn på startlistan när uttagningarna är klara. Samtliga uttagningar meddelas personligen och kommuniceras officiellt senast 25 juli.

Uttagningar Europacup i Malmö och DITS-poäng för Malmö Triathlon

 

Uttagning 

till EC i Malmö

För landslagsuttagningarna till EC i Malmö kommer det finnas möjlighet att kvala genom DITS-poäng. De 6 första herrarna respektive 4 första damerna som har högst poäng i Danske Invest Triathlon Series (DITS) per den 2016-07-24 kommer att erbjudas en plats på startlinjen i Europacupen i Malmö. Utöver det finns det 2 platser för herrar respektive damer som kan tilldelas efter uppnådda internationella resultat.

 

 

DITS-poäng för Malmö Triathlon

I samband med Malmö Triathlon, som är sista deltävlingen i DITS, avgörs även en Europacup i Malmö. De 6 första herrarna respektive 4 första damerna i serien efter tre deltävlingar kommer att erbjudas en startplats (se ovan). 

För att de bästa i serien inte ska behöva ge upp sina serieambitioner för att köra EC så kommer startande få göra upp om ”sina” poäng i EC-tävlingen. För startande i EC som har DITS-poäng sedan tidigare (det kan vara så att antalet startande i EC är fler än de med DITS-poäng. T. ex. kan en person kvala in i kraft av ITU-ranking) kommer de högsta poängsummorna (800, 740, 685, 633, 586, 542...) att reserveras. Om en aktiv som tävlar för en svensk klubb och har DITS-poäng tävlar för annat land på EC delas poängen ut efter inbördes placering. Därefter fortsätter poängutdelningen för bäst placerade i den avslutande DITS-tävlingen på Malmö Triathlon. Dvs om vi har 6 tävlande med DITS-poäng i EC, så får vinnaren 501 poäng (motsvarande en 7:e plats). Endast personer med DITS-poäng sedan tidigare kan få DITS-poäng i EC.

Eftersom juniorer också räknas in i seniorserien i DITS kan alltså även juniorer kvala in till EC genom att vara bland de 6 första herrarna respektive 4 damerna på seniorserien. I de fall juniorer med poäng från DITS kör EC tillämpas samma regler för poängutdelning i juniorcupen som för seniorerna. Minimiålder för att delta i EC är 16 år.

Observera 

att atleter som varvas i EC kommer att plockas av banan. Blir du avplockad kommer du inte heller att få några DITS-poäng.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Angela Fox, sportchef: 

angela.fox

@svensktriathlon.org

070-886 79 19.

 

Lycka till!

/ Elitkommittén

 

Publicerad: 2016-06-15

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i