Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svenska mästarna i innebandy testar triathlonformen i Uppsala

För drygt en månad sedan var de med och vann SM-guld i en tuff final mot Linköping. Men hur bra är innebandyspelarna från Storvreta på att simma, cykla och springa? Den 19 juni får vi svaret. Då ställer tre av lagets spelare upp i stafetten i Uppsala Triathlon.

Hur står sig innebandyspelare på toppnivå i en triathlon? Anton WaldenvikJonas Gustafssonoch Albin Sjögren från Storvreta IBK ska ta reda på det. I årets upplaga av Uppsala Triathlon står de på startlinjen för att vara med på sprintstafetten: 400 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. Gustafsson tar det inledande simmomentet, Waldenvik kör cyklingen och Sjögren den avslutande löpning, något han tror kommer gå bra.


Innebandyspelare är hyfsat bra på det mesta, men det finns alltid saker man kan bli bättre på. Men att springa borde vi vara ganska bra på, säger Albin vars lagkamrater också ser fram emot utmaningen. Jonas Gustafsson var på plats redan 2015 och rekade. 


- Det ska bli kul att delta eftersom jag faktiskt var där och kollade förra året och blev rätt sugen på


att hänga på. Jag är dock lite nervös för hur kallt det är i ån så jag får hoppas på att få låna en våtdräkt!


Det ska bli kul att mäta sig mot andra. Målsättningen är självklar att stå som segrare! Det är ju inte direkt så att smaken av guld har släppt utan det måste alltid fyllas på, säger Anton.


Vi tycker det är väldigt roligt att svenska mästarna Storvreta väljer att vara med i Uppsala


Triathlon. Och vad vi har förstått kommer de utmana flera elitklubbar att vara med,
 säger Åsa


Grönlund, tävlingsledare för Uppsala Triathlon. Det blir väldigt spännande att se hur det går för


dem. De kliver onekligen utanför sin komfortzon på en ny arena.


- Det är fartfyllt och kul att vara med i en triathlonstafett. Det bygger lagkänsla och är överkomligt


för de allra flesta. Deltagarna utför momenten en i taget, men när det är dags för målgång kan alla


springa över mållinjen tillsammans.

Tävlingens mittpunkt, med växlingsområde, mässa och kringarrangemang är som tidigare år koncentrerat runt St Eriks torg, mitt i centrala Uppsala. Lördagen 18 juni blir det SM-tävlingar i sprint och på söndagen är det dags för motionärer, stafettlag, barn och ungdomar samt SM-stafett. Deltagarna simmar i Fyrisån och cyklar och springer på banor runt Domkyrkan och slottet. Preliminär starttid för sprintstafetten med Storvetaspelarna är kl. 10.00.

Uppsala Triathlon Länk till annan webbplats. är en gemensam satsning från Uppsala kommun, Svenska Triathlonförbundet och flera lokala föreningar. Tävlingen ingår i Danske Invest Triathlon Series Länk till annan webbplats. som den första av fyra deltävlingar där de kommande tre går i Gävle Länk till annan webbplats.(17 juli), Umeå Länk till annan webbplats. (23-24 juli) och Malmö Länk till annan webbplats. (6-7 augusti).

Publicerad: 2016-05-24

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson