Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

​Rekordstort intresse för triathlonläger för barn och unga i Väsby

I helgen samlas 125 barn och ungdomar mellan 7 och 17 år i Väsby för att träna triathlon och träffa nya och gamla kompisar. Lägret arrangeras för tredje året i rad och intresset är rekordstort. De 100 första platserna tog slut på mindre än en timma och fick snabbt utökas.

Deltagare på lägret är tjejer och killar från föreningar i hela landet. Alltihop startar imorgon fredag kl. 17 med en stor kickoff i Vilundahallen i Upplands Väsby och sedan är det full fart fram till söndag eftermiddag. Schemat är fullspäckat och innehåller närmare 50 pass och aktiviteter som löper parallellt. På programmet finns allt från simning, cykel, löp- och växlingsträning till yoga, crossfit, hinderbana, äventyrsbad, disco och spelkväll. På söndag morgon bär det av till Arlanda Test Track för cykelträning på bilfritt område. Under hela helgen är deltagarna indelade i åldersgrupper så att träningen ska kännas både utmanande och rolig för alla. För att sy ihop all logistik kring arrangemanget finns 40 engagerade ledare och föräldrar på plats. Totalt intas Väsby av närmare 220 triathlonfans. 

Lägret ingår som en återkommande årlig aktivitet i Svenska Triathlonförbundets barn- och ungdomskoncept tri4fun. Syftet med lägret är i första hand att förmedla känslan att det är kul att hålla på med idrott och att alla kan och får vara med. Och att uppmuntra unga till fortsatt idrottande. Grundvärderingarna är samma som i hela tri4funkonceptet – idrottsglädje, kompisanda och tillsammanskänsla, helt utan fokus på resultat. De teambildande aktiviteterna är minst lika viktiga som själva träningen och stor vikt läggs på klimatet och hur vi är mot varandra. Alla som vill är välkomna att vara med på lägret oavsett bakgrund och fysiska förutsättningar.

 

Mer information om lägret och helgens fullspäckade program hittar du här. Länk till annan webbplats.


Gänget som rockade lägret 2015. I år är de ännu fler. 


Foto: Mats Lagerberg

Publicerad: 2016-05-19

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson