Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Dala Sports Academy – om du vill elitsatsa

Ta nästa steg i ditt elitidrottande och sök till Dala Sports Academy. Sista ansökningsdag är 31 maj.

Dala Sports Academy i Falun utgör tillsammans med triathlongymnasiet i Motala Svenska triathlonförbundets elitidrottsmiljöer. 

Med Falun som bas får du möjlighet att ta nästa steg i ditt elitidrottande i en av Sveriges mest framgångsrika elitidrottsmiljöer de senaste 30 åren. På DSA kommer du tillhöra en träningsgrupp med några av de främsta triathleterna i Sverige under ledning av tränaren Joakim Berggren.

Ansökan till Dala Sports Academy sker på elitidrottarens idrottsliga meriter oavsett vad elitidrottaren gör vid sidan av sitt idrottande. Det innebär att du kan studera, arbeta eller idrotta på heltid. Dala Sports Academy uppmanar samtliga elitaktiva att genomföra någon form av utbildning efter gymnasiet eftersom det är oerhört viktigt att ha en examen den dagen karriären tar slut.

 

Vem kan söka till Dala Sports Academy?

  • Du som är aktivt elitsatsande på en prestationsnivå av landslagsklass, nationell toppnivå eller strax under, alternativt att du har utvecklingspotential och en långsiktig ambition att utvecklas mot elit.

  • Du som är elitaktiv inom cykel, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering eller triathlon.

 

Ansökan till Dala Sports Academy

Du söker på dina idrottsliga meriter till Dala Sports Academy, senast 31 maj.

Ansök här Länk till annan webbplats.

 

Antagning

Urval sker, eventuellt efter kompletterande tester och intervjuer, i samråd med specialidrottsförbundet eller motsvarande tillsammans med tränaren och verksamhetsledaren. Besked om antagning sker senast 15 juni. Du blir antagen ett år i taget mellan 1/9 och 31/8.

 

Kontakt

För mer information kontakta Joakim Berggren,

joakim.berggren@dalaidrotten.se

Publicerad: 2016-05-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson