Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa 22:a i nattens VM-tävling i Yokohama

Lisa Nordén fullföljde nattens VM-tävling i Yokohama och gick i mål som 22:a. "Stabilt lopp men saknade lite tryck på löpningen", säger Lisa.

- Det har varit mycket tävlingar och resor sista två månaderna och jag skulle behöva ett nytt träningsblock just nu. Tyvärr blev det en väldigt stor grupp på cyklingen och vi var nog en 35-4

0 st som började löpningen samtidigt, säger Lisa om nattens race.

När det gäller OS har Lisa klarat det internationella kvalet och nu är det upp till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) att besluta om en eventuell plats i truppen.


"Vi har inget specifikt placeringskrav på att hon ska vara topp åtta. Vi vet vad Lisa kan, men det känns viktigt att se att hon klarar av ett lopp och att kroppen håller. Sedan gör vi en helhetsbedömning av hur året sett ut, sa Anders Wiggerud, sportchef på SOK, till TT tidigare i veckan.


"Att hon tog medalj
(i London) spelar väl ingen roll, men däremot att hon och hennes team har en historia av att kunna toppa formen trots skadeproblem." fortsätter Wiggerud.

 

I Yokohama tog amerikanskan Gwen Jorgensen en överlägsen seger. Mellan tvåan och trean var det tajt men silvret gick till slut till Ashleigh Gentle (AUS) och bronset till Ai Ueda (JPN).

 

Resultat WTS Yokohama

Damer
Länk till annan webbplats.
Herrar Länk till annan webbplats.


Foto: Calle Friberg

Publicerad: 2016-05-14

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson