Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Väsby laddar för duathlon-SM

För andra året i rad firas första maj i Väsby med ett fartfyllt och stjärnspäckat duathlonrace. Elit, masters, motionärer och barn intar orten för att: springa – cykla – springa. Sara Svensk som kom tvåa i seniorklassen i fjol siktar åter på pallen i SM-tävlingen.

På söndag befinner sig flera av landets främsta tjejer och killar i Väsby för att göra upp om SM, JSM, USM och RM i duathlon. För seniorer är det 10 km löpning, 40 km cykling och 5 km löpning som ska avverkas. För masters, junior och ungdom gäller halverade distanser.
Det bjuds även in till flera starter för barn och ungdomar samt för motionärer, som kan välja mellan kort eller lång bana. Anmälan är fortfarande öppen i dessa klasser men vänta inte för länga om du är sugen på att köra – det finns bara ett fåtal platser kvar. 
En av favoriterna till SM-guldet är Sara Svensk (Triathlon Väst), som tog SM-silver på tävlingen 2015.
 
-  Min form känns bra. Jag har tyvärr haft problem med en höft som har påverkat träningen under våren. Men nu verkar det vara bra och jag hoppas kunna köra på ordentligt med träningen igen,  säger Sara och fortsätter:


- På söndag hoppas jag på topp tre! Det blir ett litet test för att kolla av formen. I och med skadan har jag inte kunnat formtoppa men jag hoppas att det räcker till medalj i alla fall.

Utöver SM-silvret i duathlon tog Sara bland annat SM-guld på medeldistans i Jönköping förra året. 

- 2015 var ett bra år och jag hoppas att 2016 kan mäta sig med det. Mycket kan ske under en säsong men jag känner att jag har utvecklats i alla grenar och förhoppningsvis kan det visa sig och pressa ner tiderna. 2016 blir också min första säsong på fulldistans vilket jag ser framemot med spänning, det blir en utmaning men jag känner mig redo för det steget! säger Sara. 

I samtliga tävlingsklasser kan vi glädjas åt flera välkända namn. Lena Holmgren (I 2 IF Karlstad) och Malin Cederberg (Team LeWa Sport) med flera lär säkert vara med och utmana Sara Svensk om pallplatserna i seniorklassen. Så låt oss hoppas på en spännande tävling! Och gärna några grader varmare än i fjol...

Efteranmälan – endast ett fåtal platser kvar!

Efteranmälan till motion-, 

pojk/flick- och barnklasser är öppen på plats fram till 1 timma innan första start, i mån av plats.

 

Startlistor

Senior, Ungdom, Junior, Masters (SM/USM/JSM/RM) Länk till annan webbplats.

Motion, Pojk/Flick, Barn Länk till annan webbplats.

 

 

Distanser Väsby duathlon (

löpning – 

cykling – löpning)

Senior (SM): 10 – 40 – 5 km 

Ungdom/Junior (USM, JSM): 5 – 20 – 2,5 km

Masters (RM): 5 km – 20 km – 2,5 km

Pojk/Flick 14-15 år: 5 – 20 – 2,5 km

12-13 år: 1 – 5 – 1 km

Upp till 11 år: 1 – 2,5 – 1 km

Lång motion: 10 – 40 – 5 km

Kort motion: 5 – 20 – 2,5 km

 

Väsby Duathlon arrangeras av Väsby SS Triathlon och Svenska Triathlonförbundet.  

Mer information om tävlingen hittar du på 

http://vasbyduathlon.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-04-28

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson