Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Stabila svenskinsatser i Kapstaden

Lisa Nordén slutade på en stabil 12:e plats på dagens tävling i Sydafrika. Amanda Bohlin imponerande stort och gick i mål som 20:e tjej - på sitt andra VM-race någonsin. Ludwig Fleetwood som gjorde VM-debut sprang in som nummer 46.

- Det känns helt okej med tanke på att princip hela fältet var samlat ut på löpningen, säger Lisa, och fortsätter:

 

- Fick en riktigt bra start på simningen men blev kall och gick på syra halvvägs igenom. Sara True som kom upp precis framför mig trillade på rampen och det blev stopp där ett kort tag. Löpningen är inte tillräckligt snabb för att konkurrera om pallen men går i rätt riktning. 

Amanda stod som sagt för en imponerade insats och slutade på 20:e plats, 10 placeringar upp från Gold coast. 

- Har inte ord för hur glad och nöjd jag är!  

Jag gav allt där ute och spydde faktiskt när jag väl kom i mål. Hade ingen vidare simning, fick en smäll på ögat så jag såg ingenting och tappade fokus. Tappade mycket där men tack vare en stark cykling kom jag i fatt klungan. Nu är det hem till Sverige och en vecka lite mini-semester och sen är det fokus mot EM i Lisabon,säger en nöjd Amanda.

I toppen blev det dubbelt brittiskt. Guld till Don Stanford och silver till Jodie Stimpson. Bronset gick välförtjänt till Flora Duffy från Bermuda som efter utklassningssimning var i solklar ledning ända fram till löpningen.


På herrsidan gick guldet till en spanjor men den här gången inte till totalledren Mario Mola, som slutade fyra. Istället var det Fernando Alarza som klev fram. Silver och brons tog Jonathan Brownlee (GBR) och Dorain Coninx (FRA). Ludwig Fleetwood som genomförde sitt livs första VM-race slutade på en fin 46:e plats.


Grattis alla grymma svenskar! Nästa VM-tävling går i Yokohama, Japan den 14-15 maj.


Resultat

Damer
Länk till annan webbplats.
Herrar Länk till annan webbplats.Foto: ITU/Delly Carr


Foto: Johan Badenhorst/Specialized


Foto: ITU/Delly Carr

Publicerad: 2016-04-24

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson