Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

17 april sista dag att skicka in resultat för JEM

STF:s elitkommitté har kommit fram till följande kriterier och förhandsnomineringar inför EM i Lissabon i maj (senior + junior) och Burgas i juni (U23). Sista dag att skicka in resultat för JEM-uttagning är söndag 17 april kl. 16.00.

EM Lissabon, Portugal 26-29 maj

Damer:
Lisa Nordén och Amanda Bolin är förhandsnominerade i kraft av uppnådda resultat under föregående år.

Herrar:
Vi bedömer att ingen svensk herre i dagsläget har kapacitet att konkurrera om en topp 20-placering på denna nivå.

 

JEM Lissabon, Portugal 26-29 maj

Vår ambition är att skicka minst två juniorer (1 dam + 1 herr) till Lissabon plus eventuellt en till. Vidare är vår ambition att de uttagna ska ha tillräcklig kapacitet för att vara med och konkurrera om en placering på den övre halvan av resultatlistan.

Då EM går tidigt på säsongen, 26-29/5, och sista anmälan är redan 24/4 kommer uttagning till JEM att till stor del göras utifrån testresultat. Resultatet av testerna kan innebära att vi gör avsteg från ambitionen med 1+1. Testet kommer att bestå av 800 m simning och 5000 m löpning.

Simningen ska utföras enligt de regler som gäller vid simtävling (dvs ingen våtdräkt och ingen klädsel på överkroppen för killar). Testet får gärna vara i samband med simtävling. Görs testet på träning får det vara max 2 personer per bana och de ska starta med 15 s mellanrum och simma ”rakbana”, dvs längs med varsin lina.

Löpningen genomförs antingen i samband med löptävling på kontrollmätt bana 5000 m (kontrollmätt av godkänd banmätare från Svenska Friidrottsförbundet) eller på träning på en 200 eller 400 m löparbana.

I de fall testerna genomförs på träning ska resultaten styrkas av tränare som skött tidtagningen. Testresultaten får gärna innehålla splittider (200, 400, 600 för simning och 3000 för löpning). Testerna får göras när som helst, hur många gånger som helst och med valfri vila mellan simning och löpning.

Rikttider juniorer

 
800 m simning
5000 m löpning
Damjuniorer
10:30*
19:30
Herrjuniorer
10:00*
17:00


*Simtiden avser kortbana. Långbanetider räknar vi om till kortbanetider

Bara för att man klarar rikttiderna betyder det inte att man automatiskt blir uttagen, likaså betyder det inte att man inte kan bli uttagen om man missar någon rikttid. Utöver testresultaten, som är en viktig del, kommer vi att väga in saker som träningsbakgrund mm. Det åligger de aktiva som blir uttagna att komma till mästerskapet i bästa möjliga form. Till detta hör att man kommunicerar sitt upplägg och sin träning till förbundet.

Alla med ambitioner att köra JEM ombeds att senast 17/4 kl. 16.00 skicka in sina testresultat. 

Skicka in dina uppgifter här: 

https://sv.surveymonkey.com/r/QY7GJB2 Länk till annan webbplats.

Förutom själva resultaten (gärna med splittider) behöver du ange namn och personnummer, var och när resultaten uppnåddes, namn och kontaktuppgifter till tränare som kan vidimera resultaten. Även om du inte tror dig ha kapaciteten att komma med till JEM får du mer än gärna skicka in resultat för att påvisa att du har vilja och framtida ambitioner, dessutom kan de resultaten kan komma att utgöra del av uttagning till JNM och JEC under året.

Sista dag att skicka in resultat för Junior-EM är 2016-04-17 kl 16.00. 

Vill du bara dela med dig av dina resultat så är sista dag 2016-05-09.

 

U23 EM Burgas, Bulgarien 17-19 juni

Gabriel Sandör är förhandsnominerad i kraft av uppnådda resultat under föregående år.

Vår ambition är att skicka totalt 2-3 aktiva till U23 EM. Det slutliga antalet beror på hur många vi bedömer har en god möjlighet att konkurrera om en placering på övre halvan i resultatlistan. Uttagning till återstående plats(er) kommer till stor del att grunda sig på testresultat. 1500 m simning och 10 000 m löpning.

I de fall testerna genomförs på träning ska resultaten styrkas av tränare som skött tidtagningen. Testresultaten får gärna innehålla splittider (400, 800, 1200 för simning och 3000, 5000, 8000 för löpning). Testerna får göras när som helst, hur många gånger som helst och med valfri vila mellan simning och löpning.

Simningen ska utföras enligt de regler som gäller vid simtävling (dvs ingen våtdräkt och ingen klädsel på överkroppen för killar). Testet får gärna vara i samband med simtävling. Görs testet på träning får det vara max 2 personer per bana och de ska starta med 15 s mellanrum och simma ”rakbana,” dvs längs med varsin lina.

Löpningen genomförs antingen i samband med löptävling på kontrollmätt bana 10 000 m (kontrollmätt av godkänd banmätare från Svenska Friidrottsförbundet) eller på träning på en 200 eller 400 m löparbana.

Rikttider U23

 
1500 m simning
10 000 m löpning
Dam U23
19:45*
38:45
Herr U23
18:15*
33:15


*Simtiden avser kortbana. Långbanetider räknar vi om till kortbanetider

Bara för att man klarar rikt tiderna betyder det inte att man automatiskt blir uttagen, likaså betyder det inte att man inte kan bli uttagen om man missar någon rikttid. Utöver testresultaten, som är en viktig del, kommer vi att väga in saker som träningsbakgrund mm.

Alla med ambitioner att köra U23 EM ombeds att senast 9/5 skicka in sina testresultat. Skicka in dina uppgifter här: https://sv.surveymonkey.com/r/PQM2KFR Länk till annan webbplats.

Förutom själva resultaten (gärna med splittider) behöver du ange var och när resultaten uppnåddes samt namn och kontaktuppgifter till tränare som kan vidimera resultaten. Även personer över 23 år med elitambitioner uppmuntras att skicka in testresultat under våren då dessa resultat kan komma att utgöra del av uttagning till NM och EC under året.


 / Elitkommittén 

Publicerad: 2016-04-14

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson