Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Årsmötet 2016 en guldglittrande tillställning

I lördags genomfördes förbundets årsmöte och 18 föreningar var representerade. Förmiddagen ägnades åt givande erfarenhetsutbyten och efter lunch öppnade STF:s ordförande Beth Friberg årsmötet. Dagens höjdpunkt var utdelandet av priset Årets Förbund.

I lördags genomfördes Svenska Triathlonförbundets årsmöte 2016 i Stockholm, en heldag där vi både blickade framåt och bakåt. 

Dagen inleddes med att STF:s ordförande Beth Friberg hälsa alla välkomna och höll ett kort välkomsttal. Det finns flera trender i samhället som idrotten behöver förhålla sig till – kommersialiseringen, individualiseringen m. fl. – men få idrotter ligger väl ändå så i tiden som triathlon, menade Beth.

Under förmiddagen hade det bjudits in till triathlonsnack och erfarenhetsutbyte. Många tog tillfället i akt att vara med och prata med sina kollegor runt om i landet. Och det fanns mycket att prata om; diskussionerna ville aldrig ta slut! På ordförandeträffen inledde Jesper Svensson och Jonas Rigner från STF:s styrelse med att prata om trender som påverkar idrotts- och föreningslivet. Med detta som bakgrund fick deltagarna sedan fundera och diskutera över konkreta frågor som "Vilka utmaningar möter ni i vardagen?". I ett annat rum pratades det om arrangera tävlingar och allt som hör dit. Üve Hillep, arrangemangsansvarig på STF, ledde träffen.

Efter lunch och mingel var det dags för dagens festligaste ögonblick. Gunnar Larsson, Gunilla Lydén och Christer Lignell från Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF) besökte mötet för att formellt dela ut priset "Årets Förbund" till Svenska Triathlonförbundet. I en guldpimpad lokal talade Gunnar Larsson fint om vår idrott, det skålades och hurrades, och Ola Silvdahl och Ria Damgren Nilsson höll rörande tacktal. En stor ära och ett högtidligt ögonblick! Läs mer om utmärkelsen här. Länk till annan webbplats.

Sedan var det dags att öppna årsmötet. Till mötesordförande valdes Per Palmström, ledamot i styrelsen för Sveriges Olympiska Kommitté, och till sekreterare Ola Silvdahl. Palmström bar dagen till ära trippelmönstrat; rutig skjorta, randig slips och prickig näsduk, och ledde mötet med trygg hand och uppfriskande humor.

Vid valet av ledamöter gick årsmötet på den föreslagna linjen och valde sittande personer att fortsätta leda förbundet. Till valberedningen omvaldes Ann Axelsson (ordf.) och Mikael Stolpe, och Annie Andersson valdes in som ny. Louise Rundqvist avslutade sitt uppdrag i valberedningen och tackades för sin insats. Under mötet hölls också en tyst stund för att hedra de triathlonvänner som lämnat oss under året.

18 föreningar var representerade och ett 45-tal personer medverkade på mötet. Till nästa år hoppas vi att allt fler tar chansen att komma. Förutom att få en inblick i förbundets verksamhet och påverka framtiden, är mötet ett tillfälle att träffa kollegor och vänner från hela Sverige. På lördagens möte fanns triathleter från Umeå i norr till Trelleborg i söder. Tack till alla som var med!

Protokollet från årsmötet kommer att publiceras här på webben inom en månad.


Fr v: Ola Silvdahl, Gunnar Larsson, Gunilla Lydén, Ria Damgren Nilsson och Christer Lignell. Och en väldigt fin tavla. 


Per Palmström var välklädd mötesordförande.


Ria Damgren Nilsson berättade om STF:s roll i förhållande till andra idrottsorganisationer. Utöver STF:s styrelse sitter Ria med i styrelsen för det internationella triathlonförbundet (ITU) och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Genom henne och Lotta Kellander, styrelseledamot som sitter med i RF:s styrelse, är svensk triathlon välrepresenterat i Sverige och världen.


Fr v: Alexander Mårtensson (Halmstadtriathleterna), Angela Fox (STF), Magnus Eriksson (IS Göta Friidrott & Triathlon), Laszlo Patocs (IK Hakarpspojkarna) och Conny Magnusson (Höglandets Triathlon).


Ann Axelsson (IK Hakarpspojkarna), Ria Damgren Nilsson (STF), Anders Brunander (Väsby SS Triathlon), Ola Silvdahl (STF).


Üve Hillep med flera snackade arrangemang. 


Vi ses väl igen nästa år? Men kanske på en ny plats i en annan stad. 

Publicerad: 2016-03-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson