Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Långdistans 2016

Till säsongen 2016 kommer Svenska Triathlonförbundet på långdistanssidan att fokusera på långdistans-VM i Oklahoma USA i september. Ambitionen är att skicka två aktiva och en ledare till tävlingarna i USA.

För att vara aktuell för deltagande på VM skall den aktive visat upp resultat som visar att denne har goda chanser att ta medalj. I och med resultaten på VM i Motala förra året har elitkommittén beslutat att förhandsnominera Patrik Nilsson till en av platserna.

Resultat gjorda till och med 10 juli 2016 kommer att ligga till grund för uttagning. Aktiva som aspirerar på en plats till VM ombeds att senast 10 juli sända in sina resultat till elitkommittén på info@svensktriathlon.org. Skulle elitkommittén bedöma att ingen ytterligare aktiv har goda chanser till medalj, så kan ändå en eller två aktiva tas ut på B-nivå och därmed få hälften att kostnaderna betalda.

Utöver VM kommer vi att ge möjlighet till visst stöd för deltagande i EM både på lång och medel. Tre aktiva kommer att tilldelas ett stöd på 10.000 kronor var som får användas till valfri mästerskapstävling på långdistans. Stödet kommer att ges till svenska mästarna på SM i Vansbro samt till bästa 2:an (i % efter segrare). Camilla Lindholm är i kraft av resultat i förra årets EM förhandsnominerad till ett stöd på 10.000 kronor att användas till EM lång.

Slutligen kommer vi att stödja alla som kvalar till (och startar i) Hawaii Ironman (pro) med 10.000 kronor, och ytterligare 10.000 kronor vid en topp 10 placering.

/ Elitkommittén

Publicerad: 2016-03-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i