Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Bohlin och Nordén kör årets första världscup

På lördag står både Amanda Bohlin och Lisa Nordén på startlinjen när ITU:s världscupsäsong öppnar i Mooloolaba. För Amanda är det första racet för säsongen och hon ser fram emot att testa formen och att tävla.

Lisa Nordén fick ett bra kvitto på sin fysiska status i och med 10:e-platsen i Abu Dhabi i lördags. Nu till helgen är det Amandas tur att testa formen, i Mooloolaba på den australiensiska östkusten.

 

- Det ska bli jätteroligt. Träningen har gått bra och åt rätt håll så jag känner mig i form. Dock lite små känningar i baksida lår och vaden men för övrigt är allt tiptop, säger Amanda.

Fram tills nyligen har hon varit på träningsläger med flera andra triathleter i Sydafrika, något hon hoppas ska visa sig på lördag,

Både träningen och det sociala runt omkring har varit riktigt bra i Sydafrika. Det som gått absolut bäst är simningen. Där har jag tagit ytterligare ett stort kliv och det är tack vare kvalitén på simgruppen jag simmat med. Där jag hade hela D-squad, med bland andra Flora Duffy och Jodie Swallow att fajtas med, säger Amanda.

Vad har du för förväntningar inför tävlingen?

- Sista världscupen förra året, i Tiszujuvaro, var jag 16:e, så jag hoppas på att slå det och vara topp femton. Men det är första racet på ett tag nu så man vet aldrig riktigt hur kroppen kommer prestera, säger Amanda och fortsätter:

 

- Eftersom simningen gått riktigt bra på träningen har jag förhoppningar på att det ska visas på lördag. Allra mest ser jag fram emot att få tävla, det var sex månader sedan sist! Men också att se hur jag ligger till, om träningen har gett resultat-

Efter Mooloolaba åker Amanda över till Nya Zeeland och kör en världscuptävling i New Plymouth i början av april. 

- Sedan har jag förhoppningar att jag kommer med på startlistan till Gold Coast och Cape Town. Annars är EM i Lissabon, Stockholm och Malmö tre tävlingar jag verkligen ser framemot. Men det är senare på året, avslutar Amanda.

Tävlingen i Mooloolaba är en sprint, dvs 750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning. 

Guld- och silvermedaljören från Abu Dhabi, Jodie Stimpson (GBR) och Ashleigh Gentle (AUS), startar också och lär vara med och slåss i toppen.

Varmt lycka till Amanda och Lisa hälsar förbundet.


Raceready: Amanda Bohlin

Starlist Mooloolaba Länk till annan webbplats.


Distans

Sprint (750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning)


Följ tävlingen

Liverapportering på twitterkontot 

@triathlonlive Länk till annan webbplats. och l

ive timing på 

triathlon.org Länk till annan webbplats.

Starten går kl. 01.45 natten mot lördag svensk tid. 

Publicerad: 2016-03-09

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i