Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén 10:a i VM-premiären

Lisa är tillbaka och det med besked! I dagens heta VM-race i Abu Dhabi gick hon i mål på en stark 10:e plats. "Det känns väldigt bra just nu" säger Lisa via mejl.

Lisa som tidigare i veckan sagt i en intervju Länk till annan webbplats. med STF att hon är "i bättre form än på länge" visade verkligen prov på det i dagens race. Med en stark 10:e placering på VM-premiären gav hon beskedet att hon definitivt är att räkna med igen.

Det känns väldigt bra just nu. Så här första tävlingen på säsongen är det alltid nervöst. Träningen i Stellenbosch har gått bra, men det är skillnad på grundträning och tävling och framför allt tävling så här på högsta nivå. 

Att vara tillbaka i topp 10 är definitivt ett steg i rätt riktning och ett bra besked från kroppen, säger Lisa.

Såhär beskriver hon loppet från start till mål: 

"Tävlingen var ganska stabil rakt igenom. En bra start på simningen men jag fastande kring bojarna och såg hur en grupp hade gått loss lite framför. Vi försökte täppa till men hade ett litet avstånd upp till förstaklungan ut på cykeln.

Jag var ganska aktiv i början på loppet och vi kunde ansluta till ledarklungan efter ca 6 km. Tyvärr var det en ganska stor klunga och det var svårt att få igång ett bra arbete. Bakom oss hade vi en mindre klunga (med bl.a. Spirig) och de var väldigt motiverade. Med två varv kvar kom de ikapp och det blev en jätteklunga. Precis innan T2 blev det en krasch där många föll av eller fastnade. Jag hade precis gått loss lite med Flora Duffy så klarade mig undan.

Ut på löpningen var det lite stolpigt till att börja med men jag kom igång ganska fort och hittade en rytm. Vi blev en klunga och jag försökte använda de andra tjejerna så mycket som möjligt. In på upploppet försökte jag mig på en långspurt men orkade inte riktigt hela vägen. På det stora hela en bra dag utan krusiduller – precis vad jag ville ha."

Guldet tog Jodie Stimson (GBR) efter en stabil avlutande löpning. Silver till Ashleigh Gentle (AUS) och brons till Helen Jenkins (GBR). 

Nicola Spirig (SUI) som gjorde ett starkt jobb på cykeln föll i kraschen och valde att bryta tävlingen.

Herrarna körde tidigare idag och där vann suveräne spanjoren Mario Mola. 

 

Vi gratulerar Lisa till en fantastisk premiär!

Se fullständiga resultat här:

Damer Länk till annan webbplats.

Herrar Länk till annan webbplats.Foto: Michal Cerveny/Specialized

Publicerad: 2016-03-05

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson