Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Juniorer med simfokus i Jönköping

Under Luciahelgen samlades 25 av landets unga triathleter i Jönköping för ett läger med simfokus. Lägret kickade direkt igång med träning på fredagskvällen. Tränarna Angela Fox, Anders Brunander och Magnus Johansson hade skrivit upp diskhandskar på packlistan och direkt fick de komma till användning i vattnet. Hur känns det egentligen att simma med handskarna fulla av vatten?


Efter det första simpasset gick deltagarna direkt upp till Scandic Elmia som ligger vägg i vägg med simhallen, perfekt för hungriga triathleter som fick inta en välförtjänt middag.

Lördagsmorgonen var det dags att ta tunneln till simhallen igen, ett lugnare pass innan frukost skrevs in i träningsdagboken. Vid lunch fick ungdomarna chans att säga sitt om hur de upplever svensk triathlon och hur de vill att sporten ska utvecklas till år 2020. Ungdomarna hade massor av goda idéer som förbundet kan ta vidare till framtiden. Det märks att våra tonåringar är engagerade och brinner för sin idrott.


På eftermiddagen var det dags för testserier; lagom till klockan 15.00 rullade DSA Triathlon och Motala Rikstriathlongymnasiets fjärdeårselever in i Jönköping. Den förstärkningen innebar att det totalt var ett 40-tal triathleter som simmade snabba 200-ingar på fyra banor. Inspirerande och härlig stämning fyllde 50-metersbassängen. Kvällen avslutades med en gemensam middag.

 

Söndag innebar en liten simvila, då en fartlek med 30sek till 2-minutersintervaller skulle avverkas. Helgen avslutades med ytterligare ett simpass, simfokus var ju helgens tema! Alla ungdomar visade verkligen kämpaglöd och träningsglädje hela helgen igenom. Svensk Triathlons framtid känns ljus.


Foto: Magnus Johansson

Publicerad: 2015-12-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i