Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gävle ny värdstad i Danske Invest Triathlon Series

Nu är det klart att Gävle arrangerar den fjärde deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series nästa sommar.

Den 17 juli 2016 blir det triathlon mitt i Gävle när en av deltävlingarna i Danske Invest Triathlon kommer till stan. Liksom på alla orter i serien kommer det att erbjudas starter för elit, masters, ungdomar och motionärer, och det sker mitt i stadskärnan. Elit och masters som fajtas om cuppoäng kommer att göra upp på sprintdistans.

Gävle Triathlon är en gemensam satsning från Gävle kommun, Svenska Triathlonförbundet och Gävle Triathlonklubb. Tävlingen har funnits ett antal år men nästa år kommer vi få se en rejäl uppväxling i och med att den blir en del av serien. Arrangemanget kommer att flytta in till city och bli mer tillgängligt för både deltagare och publik. För Gävleborna innebär det en chans att uppleva triathlon på elitnivå på nära håll, eller att själva delta såklart.

– Det är enormt stort. Vi är en liten klubb som vuxit starkt de senaste åren och nu får vi en chans att visa upp triathlon och vår klubb för allmänheten. Gävle är ju en idrottsstad med mycket hockey och fotboll och nu får vi en möjlighet att sätta Gävle på den svenska triathlonkartan också, säger Ingela Stigenberg, ordförande i Gävle Triathlon.

 Gävle kommun ingår i ett nätverk som leds av Riksidrottsförbundet tillsammans med destinationer, idrottsförbund och specialidrottsförbund. Dessa nätverksträffar är viktiga och leder fram till gemensamma event. Vi har bl.a. fått hit Euro Floorball Tour i innebandy och Bandy-VM. Det är mycket glädjande att vi har lyckats landa flera nationella och internationella evenemang till vår region. Vi har jobbat intensivt med Svenska Triathlonförbundet och Gävle Triathlon för att få till ett flerårigt avtal, och nu är det klart, säger Joakim Lundberg, evenemangsansvarig på Gävle kommun.

Destination Gävle har visat stort intresse under åren och vi är väldigt glada att vi har fått klart ett kontrakt med dem. Dessutom har vi med oss en mycket engagerad lokal organisation. Samarbetet mellan dessa tre parter är nyckeln till ett lyckat arrangemang, säger Üve Hillep, arrangemangsansvarig Svenska Triathlonförbundet.

Danske Invest Triathlon Series är Svenska Triathlonförbundets cuptävling som arrangeras tillsammans med lokala triathlonklubbar i fyra svenska städer.

Tävlingarna arrangeras centralt på avstängda varvbanor och två av dem har SM-status. På samtliga orter finns klasser finns för elit, masters, ungdomar och motionärer. Målet är att erbjuda Sveriges bästa, roligaste och säkraste tävlingar där alla från elit till motionär når sina mål oavsett om det är att vinna cupen eller klara av en triathlon.

Distanser och klasser Gävle Triathlon

Tävlingsklass (Senior Elit, Masters, Junior och Ungdom)

Sprint: 750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning


Motionsklass

Motion olympisk: 1500 m simning, 40 km cykling, 10 km löpning
Motion olympisk stafett: en simmar, en cyklar, en springer. Samma distanser som ovan.
Motion sprint: 400 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning
Motion sprint stafett: en simmar, en cyklar, en springer. Samma distanser som ovan.

Fler klasser kan tillkomma.

 

Anmäl dig till Gävle Triathlon här och nu!  Länk till annan webbplats.

Fram till den 31/1 bjussar vi på 200 kr i rabatt. Och om du är bland de 100 första skickar vi dessutom en buff på posten. 

Följ uppladdningen på Gävle Triahlons facebooksida Länk till annan webbplats.

 

Deltävlingar i Danske Invest Triathlon Series 2016

Uppsala Triathlon Länk till annan webbplats. 18-19 juni - Sprint och Stafett (SM/RM,) Till anmälan Länk till annan webbplats.

Gävle Triathlon 17 juli - Sprint Till anmälan Länk till annan webbplats.

Umeå Triathlon Länk till annan webbplats. 23-24 juli - Olympisk (SM, JSM, RM) Till anmälan  Länk till annan webbplats.

Malmö Triathlon Länk till annan webbplats. 6-7 augusti - Europacup Till anmälan Länk till annan webbplats.

 

Danske Invest Triathlon Series – fem cuper i en

Danske Invest Triathlon Series (elit 20-)

Ungdomscupen (16-17 år)

Juniorcupen (18-19 år)

Mastercupen (35-39, 40-44 osv.)

Föreningscupen

 

För mer information, kontakta:

Ingela Stigenberg, ordförande Gävle Triathlonklubb
073-680 36 14, info.gavle.tk@gmail.com

Joakim Lundberg, evenemangsansvarig Gävle kommun
026-17 23 93, joakim.lundberg@gavle.se


Üve Hillep, arrangemangsansvarig Svenska Triathlonförbundet
0768-67 50 78, uve.hillep@svensktriathlon.org

Publicerad: 2015-12-15

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson