Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Wow, vilka ungdomsledare vi har!

Medan stormen Helga härjade utomhus kickades årets Ledarboost igång med valladoft, snö och ett par friska minusgrader inomhus. Boosten arrangerades i helgen för tredje året i rad, den här gången på Serneke Arena i Göteborg med temat tonårstriathleter.

Glada återseenden och nya bekantkaper när engagerade ungdomsledare från hela landet samlades för att ladda batterierna med inspiration att ta med sig hem till ungdomsträningen. Några passade på att trimma längdåkningsformen i skidhallen.

Efter mycket skratt, några vurpor och ett antal mil tillsammans på den 1,2 kilometer långa slingan i Serneke Arena var det dags att träffa resten av deltagarna. 

 


 

Fredagskvällen ägnades åt att lära känna varandra lite bättre. Det blev också triathlonsnack i mängder över en god middag i anläggningens restaurang.

Lördagen startades 07.00 med morgonlöpning och bufféfrukost följt av en presentation om tri4funkonceptet och förhandsinfo om planerade aktiviteter 2016.

Efter två salta och en söt till kaffet välkomnades Dan Andersson för att tala om konditionsträning i puberteten. Dan som till vardags undervisar i idrott och hälsa på Borås högskola, höll en uppskattad föreläsning och fick svara på många frågor om träning i puberteten.


 

Efter lunch var det dags för Dare to share; ett forum för att utbyta idéer och diskutera utmaningar i tränarskapet. Många spännande samtal som fortsatte hela helgen.

 

Under nästa föreläsning; ledarinspiration, bjöd Frida Nääs på en riktig energiinjektion med både reflektion, diskussion och skratt. Frida, som är hälsopedagog med lång erfarenhet från gymbranchen delade med sig av sin erfarenhet av att jobba med ledarutveckling. Under workshopen fick deltagarna reflektera över sitt eget ledarskap och hur man kan dra nytta av sina styrkor och arbeta med sina förbättringsområden. Välkomnande mottagande var också ett ämne som lyftes, och det gjorde nästan taket också. Fullt ös!

 


 

Föreläsningen följdes av ett svettigt cirkelpass i högt tempo som garanterat efterlämnat lite träningsvärk i en och annan muskel...


 

Relax med bubbelpool och bastu följdes av trimingel och utdelning av certifiering till de ledare som under året blivit färdiga tri4funtränare. Trevligt sällskap till lördagens middag av domare och tekniska delegater som hade möte på förbundets kansli som ligger ett stenkast från anläggningen.

 


 

 


 

Morgonpass i utegymmet inledde söndagen som fortsatte med en intressant föreläsning om snabbhet med friidrottstränaren Steffen Fricke. Steffen är friidrottstränare med lång erfarenhet av junior- och elitträning på alla nivåer. Han beskrev hur man tränar snabbhet i tonåren och delade med sig av både kunskap, anekdoter och tips. På det praktiska passet blev det teknikövningar i alla de former att ta med sig hem till ungdomsträningen i föreningen. Några klurigare än andra.

 

Efter en inspirerande helg kan vi bara återigen konstatera att Svensk Triathlon har fantastiska barn- och ungdomsledare i föreningarna.

 

Fler bilder och klipp från helgen hittar du i bildgalleriet Länk till annan webbplats.

 

Vill du bli barn och ungdomsledare?  Här kan du läsa mer om våra utbildningar Länk till annan webbplats.

 

Kontakta oss för frågor och funderingar kring barn och ungdomsverksamhet:

Kajsa Andersson, 0708-10 16 35  kajsa.andersson@svensktriathlon.org

Anna Jonsson, 0730-66 17 62  anna.jonsson@svensktriathlon.org

Publicerad: 2015-12-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i