Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Årets Svenska Idrottsförbund 2015

Det är med största glädje och djup tacksamhet som vi mottagit beskedet att Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF) styrelse beslutat att utse Svenska Triathlonförbundet till årets Svenska Idrottsförbund 2015, och att vi belönas med Stora Priset à 250.000 kronor.

Motivering lyder: ”Ett ungt förbund, bildat 1995, med en idrott i tiden som vuxit mest vad gäller utövare, tävlingslicenser, klubbar och föreningar”.

Utnämningen omfattar hela vår rörelse – alla aktiva, ledare, arrangörer, föreningar och förbund. Vi arbetar tillsammans, engagerat och målinriktat med en mycket fin idrott. Vi har roligt och attraherar många som vill ha en aktiv livsstil. Utnämningen är ett erkännande som vi alla ska ta till oss och vara stolta över, och som vi ska bära med oss i vår fortsätta utveckling. Många fler ska hälsas välkomna till vår idrott.

Beth Friberg sänder ett speciellt tack: ”Det är med enastående driv, trots knappa resurser, som Ria Damgren Nilsson och generalsekreterare Ola Silvdahl med medarbetare, arbetar för svensk triathlons utveckling”.

Till styrelsen för Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande vill STF och dess medlemmar framföra vårt stora tack. Genom beslutet har ni spridit glädje och inspiration, och således främjat svensk idrott. Tack.

 

Beth Friberg                                        Ola Silvdahl

Ordförande                                          Generalsekreterare

 

Om SCIF:

 

Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF), är en anrik och mycket fin förening. Den bildades 1897 och är landets första centrala idrottsorganisation. SCIF låg bakom ansökan om de olympiska spelen 1912 i Stockholm samt byggandet av Stockholms Stadion. I dag arbetar SCIF för att på olika sätt främja idrotten.

 Dess styrelse leds av tidigare idrottsministern Ulf Lönnqvist (ordförande) och övriga ledamöter har alla mycket lång och stor erfarenhet av svensk och internationell idrott: Lennart Ahlgren, Kerstin Bodin, Py Börjeson, Elisabeth Danielson, Marika Domanski Lyfors, Rolf Edling, Katarina Hultling, Doris Högne Rydheim, Åke Jönsson, Per Kotschack, Gunnar Larsson, Christer Lignell, Gunilla Lindberg, Jan Lindroth, Remy Nilson, Per Nilsson, Walter Rönmark, Per Renström och Björn Rosengren. Dess beskyddare är HM Konung Carl XVI Gustav.


Länk till Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-11-24

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson