Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa laddar för årets sista tävling

Lisa Nordéns sista race för i år är en trestegsraket på paradislika Bahamas. "Jag hoppas kunna avsluta säsongen 2015 med ett bra race och en skön känsla för tävlandet." säger Lisa.

Tävlingen The Island House Invitational Triathlon avgörs på tre etapper fördelade på tre dagar. Det lilla startfältet på 10 herrar och 10 damer är en blandning av kort- och långdistansare med olika speciaiteter. Tävlingen pågår 6-8 november.

Första dagen körs en "prolog", en halv sprint utan rullåkning där alla tävlande sänds iväg med mellanrum. Dag 2 är det "enduro", en olympisk distans med upplägget tre minitriathlon på raken där man går från löpning direkt tillbaka till simningen (500 sim, 13 km cykel, 3,3 km löp i tre omgångar). Tredje dagen kör delltagarna en sprint med jaktstart där totalledaren startar först. Konceptet är helt nytt och det är den med kortast totaltid som vinner.

Lisa, vad har du för förhoppningar inför tävlingen?

- Jag hoppas kunna avsluta säsongen 2015 med ett (tre…) bra race och en skön känsla för tävlandet. Det är ett ganska svårt race att sätta någon målsättning för så fokus ligger på att verkligen få ut det jag har och maximera min prestation. Vad det blir resultatmässigt återstår att se.  

Det här är din sista tävling för i år. Hur summerar du säsongen?

- Det har varit en fortsatt berg- och dalbana med några riktigt fina resultat - och några tårar och en massa frustration. På det stora hela rör det sig i rätt riktning och jag har fått fina indikationer på att kroppen är med på noterna. Baku var en av de absoluta höjdpunkterna och de två sista världscupresultaten är något jag tar med mig in i nästa säsong.

Hur ser de kommande månaderna ut för Lisa Nordén?

 

- Först väntar fem dagar på Bahamas med sol och bad sedan åker jag hem för att vara med på SOK:s Olympic Camp på Playitas start den 16:e. Jag får några veckor på hemmaplan innan vi byter bas till Stellebosch i Sydafrika. Där stannar vi fram till första VM-Serien i Abu Dhabi till våren. 

Tack och lycka till i helgen!

 

Här kan du läsa mer om tävlingen. Länk till annan webbplats. 

För liveuppdateringar, följ twitterkontot @islandhousetri Länk till annan webbplats.

 Foto: Calle Friberg

Publicerad: 2015-11-05

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson