Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

17 tri4funtränare utbildade på Bosön

17 ledare från hela landet deltog på helgens tri4funutbildning med stor entusiasm. Dagarna på Bosön var fyllda av teori och praktik, många givande diskussioner och massor av triathlonglädje. Och en hel del skratt.

Triathlontränare tar varje chans att klämma in ett eget träningspass när tillfälle ges. Flera av deltagarna kom tidigt på fredagen och passade på att träna i Bosöns härliga idrottsmiljö. Utbildningen kickades igång på fredag eftermiddag med att lära känna varandra, varpå det blev föreläsningar om tri4fun-konceptet och idrottens organisation. Efter en god Bosömiddag ägnades kvällen åt ledarskap med många spännande diskussioner.


På lördag förmiddag hölls utbildningen i halvgrupper; HLR-utbildning varvades med simning. Vid lunch hade samtliga deltagare certifierats i hjärt- och lungräddning, och avverkat både simteori och praktik i bassängen.


 

Lördag eftermiddag handlade cykelteori och säkerhet som följdes av två timmars praktik med cykelteknik och växlingsövningar. Dagen avslutades med middag, bastu och havsbad för alla som inte fått nog av vatten i bassängen.


Söndagsförmiddagen ägnades åt träningslära och träningsplanering. Sedan blev det några timmars löpteori och praktik i hallen. Löpteknik, Maq och medicinboll. På eftermiddagen diskuterades LOK-stöd och Idrottslyft. Helgen summerades och avslutades med fika.


Några av deltagarna är redan igång med barn och ungdomsverksamhet medan andra står i startgroparna att starta upp träning för unga hemma i sina föreningar. Svensk triathlon har en fantastisk framtid med kompetenta och engagerade ledare.


Entusiasm, engagemang, glädje och mycket givande diskussioner.
Stort tack till alla deltagare för en riktigt rolig helg!

 

Utbildare under helgen var:

Thomas Lindholm, Bosön, Håkan Melinder, Svenska Triathlonförbundet, Anna Jonsson, Svenska Triathlonförbundet, Kajsa Andersson, Svenska Triathlonförbundet

 

Om tri4funutbildningen

Tri4funutbildningen riktar sig till barn och ungdomsledare för åldrarna 7-15 år och är en av tre delkurser som man går för att bli certifierad tri4funtränare. Syftet med utbildningen är att ge en bra kunskapsbas och inspiration och tips kring hur man tränar triathlon i unga år.

För att bli certifierad tri4funtränare ska man gå nedanstående kurser i valfri ordning under ett år. De tränare som gått kurserna under året certifieras och lyfts fram på Ledarboosten i december. Då får man också sitt certifieringsbevis och ett särskilt framtaget kit med tränarkläder.

- Plattformen – arrangeras av SISU Idrottsutbildarna
- Grundtränarutbildning 1 (GTU1)
- Tri4fun – arrangeras av Svenska Triathlonförbundet

Klicka här för att läsa mer om våra utbildningar Länk till annan webbplats.

 

Nästa tri4funutbildning kommer att hållas i vår. Preliminärt datum 11-13 mars 2016.


Publicerad: 2015-10-27

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson