Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Race reports från Alanya Triathlon

I helgen som gick fanns flera svenskar på plats i Alanya. På söndagens Europacup var fyra svenska juniorer i farten och här kommer några ord från dem om racet:

Gabriel Sandör:

Det har varit mycket tävlande och mycket resor senaste tiden. Det har gjort att jag har tappat lite volym i träningen och det märktes i söndags.

Jag fick en bra simstart och kände att jag låg ganska långt fram till rundning av första boj. Runt bojen tappade jag några placeringar men kunde ändå hålla en topp 10-15 placering upp ur vattnet. Jag gjorde en snabb växling och kom med den cirka 15 man stora första klungan.

De första två varven försökte jag spara en del energi för att göra en bra löpning. Ut på sista varvet på cyklingen så gjorde schweizaren Max Studer ett ryck och fick med sig norrmannen Endre Espedal. Jag reagerade lite sent och de fick snabbt en lucka. När ingen annan än jag var intresserad att hjälpa till i klungan så fick jag dra nästan hela vägen själv.

Men utbrytningen fick en lucka på ca 20 sekunder in till växlingen och väl ut på löpningen kände jag att det skulle bli fajt om en pallplats.Värmen gjorde också sitt men jag kämpade mig ändå i mål som 6:a. En placering som jag tyvärr inte är speciellt nöjd över. Men jag har en bra säsong bakom mig som jag är väldigt nöjd med.

 

Axel Ek:

I morse (måndags. reds.anm) kom vi hem från Turkiet efter junioreuropacupen i Alanya. Det har varit en väldigt kul resa och jag vill tacka förbundet och Apollo Sports Sverige Länk till annan webbplats. för att jag fick möjligheten.

Med nästan 30° i vattnet och upp till 35° i solen på land så visste vi att det var ett väldigt tufft race vi hade framför oss. Loppet blev inte som jag hade hoppats, men det blev en 21:a plats vilket är godkänt med de förhållandena jag fick. Nu är det dags för min säsongsvila (två veckors klättring på väggarna ;) innan grundträningen börjar igen.

 

Detta var Gabriel och Axels sista tävling som juniorer. 

 

Eric Johansson:

Min första tävling i landslagsdräkt och en sådan häftig upplevelse! Att få ta på sig en blågul dräkt för att representera Sverige i en stor internationell tävling kan vara det häftigaste jag gjort hittills.

Tävlingsdagen började med en kort och lätt morgonjogg, sedan frukost. Vi drog oss ner mot tävlingsområdet vid 9.30, 1,5h innan start för att checka in utrustningen m.m. Sedan var det dags för line-up. Alla stod på ett led genom 

växlingsområdet och de ropade ut oss en och en till startområdet. 

Startskottet gick och jag fick en bra start med väldigt fritt vatten utan en massa sparkar och slag. Jag simmade allt jag orkade för att kunna komma med en grupp ut på cyklingen. Det lyckades jag med och kom med i tredje klungan som innehöll ca 10 man.

 

I klungan var vi ca 4 st som ville hjälpas åt i dragjobbet och få fart. Såg vid vändpunkten att andra klungan inte var så långt framför och vi körde ikapp dem vid ca 1,5 varv av 3. Kände att jag bidrog väldigt mycket under hela cykelmomentet, snittade lite över 40km/h.

Inför T2 var vi en stor klunga som växlade ut till löpning. Fokus då var bara att göra en så bra löpning som möjligt utan att krokna i värmen. Sprang in på upploppet riktigt nöjd och riktigt trött. I mål som 24:a av 47 startande. Hoppas verkligen jag får göra detta fler gånger!


Daniel Nöu:

Efter en tuff simning och lite långsam T1 missade jag precis den tredje klungan som senare anslöt sig till den andra. Men jag är ändå ganska nöjd med loppet.


Daniel Nöu slutade på en fin 32:a plats. Med tre år kvar i juniorklassen var ett av målen att skaffa sig värdefull erfarenhet för framtida tävlingar. 


Lisa Nordén som var med i världscuptävlingen på lördagen tvingades tyvärr bryta pga en känning i vaden. Men det blir nya tag redan nu till helgen. På lördag tävlar Lisa i världscupen i Tongyeoong i Korea. Mer info om det inom kort. 

Publicerad: 2015-10-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i