Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svensktätt på Alanya Triathlon i helgen

I helgen avgörs Alanya Triathlon i Turkiet. På lördagen tävlar Lisa Nordén i världskupptävlingen och på söndagen kör fyra juniorer i Europacupen. "Stämningen är bra och vi är alla fyra laddade för tävlingen" säger Gabriel Sandör.

Årets tävling i Alanya är den 25:e i ordningen och den 2:a som världscuptävling. Väderprognosen är +30 grader och simningen blir utan våtdräkt. 

Damerna med Lisa Nordén tävlar på lördagen med start kl. 13.00 svensk tid. På söndagen är det dags för juniorerna Axel Ek, David Nöu, Eric Johansson och Gabriel Sandör. Killarna och coach Marcus Wernström från Triathlongymnasiet har varit på plats i Alanya i några dagar för uppladdning och anpassning till hettan. För Gabriel och Axel är det den sista tävlingen som juniorer.

Stämningen är bra och vi är alla fyra laddade för tävlingen som är den sista för i år. Vi har laddat upp med några lättare dagar för att vänja oss till den 30-gradiga värmen och några hårdare pass med 4-5 dagar kvar till tävling för att väcka kroppen. Träningsmöjligheterna här är bättre än jag trodde. Vi har hittat en fin grusväg att springa på och vi har även en fin 25-meters pool här på hotellet att simma i, säger Gabriel. 

Sandör har haft en stark säsong bakom sig med bland annat ett guld på Europacupen i Bled. Om det blir ett till i Alanya får vi se på söndag men formen är i alla fall på topp.

Formen har varit väldigt bra hela hösten och veckan efter VM i Chicago lyckades jag vinna Lidingöloppet i P19. Så löpformen har nog aldrig varit bättre. Förhoppningsvis kan jag ligga med i huvudklungan fram till löpningen och där försöka göra ett ryck sista kilometern!  Målet är att slåss om en pallplacering men det är starkt startfält och det är många som är sugna på att avsluta säsongen med ett riktigt bra lopp här.

Juniorernas lopp går på söndag kl. 10.00 svensk tid och distansen är sprint.

 

En annan svensk med en framträdande roll i Alanya är Pertti Tomminen som är Technical Official på tävlingen.

Lycka till allihop! 

 

Startlistor

Damer elit Länk till annan webbplats.

Herrar Junior Länk till annan webbplats.

 

Starttider

Damer elit lördag kl. 13.00 svensk tid

Herrar junior söndag kl 10.00 svensk tid

 

Distanser

Eliten tävlar på Olympisk distans: 1500 m simning - 40 km cykling - 10 km löpning

Juniorerna tävlar på sprintdistans: 750 m simning - 20 km cykling - 5 km löpning

 

Följ tävlingen

Du kan följa liverapportering från tävlingen på 

http://

triathlon.org/live

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 eller via twitterkontot @triathlonlive Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-10-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson