Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Joel Vikner får RF:s elitidrottsstipendium

Joel Vikner är en av de lyckliga som tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottstipendium 2015-2016. Stort grattis!

Joel Vikner studerar på Dala Sports Academy i Falun och är en av 75 unga elitidrottare som får stipendiet.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Tack vare ett ökat stöd från Svenska Spel kan stipendiet i år delas ut till rekordantalet, 75 idrottare. Stödet har också ökat i storlek från 40 000 kronor till 50 000 kronor per idrottare. 

– Antalet sökande ökar för varje år och därför känns det också extra bra att vi tack vare samarbetet med Svenska Spel kan erbjuda stödet till rekordmånga elitidrottare. Flera av de som får stipendium studerar på de nyligen utnämnda Riksidrottsuniversiteten och Elitidrottsvänliga lärosätena där målet är att landslagsaktiva ska erbjudas flexibel studiegång och få stöttning i sin elitidrottsutveckling, säger Peter Mattsson, idrottschef på Riksidrottsförbundet.

De 75 stipendiaterna kommer från 42 olika specialidrottsförbund. 42 av stipendiaterna är kvinnor (56 procent) och 33 är män (44 procent). Antalet sökande var 393.

 

Hela listan på stipendiater Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-10-06

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i