Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén 5:a i Cozumel

Det blev en femteplats för svenskan i världscuptävlingen i sprint i mexicanska Cozumel idag. "Ett riktigt bra lopp" säger Lisa som beskriver loppet med egna ord såhär:

"Det blev ett riktigt bra lopp, jag kom iväg fint på simningen och höll position vägen igenom. Skönt att vara ute i front på cyklingen och ha läget under kontroll (slippa paniken att behöva täppa lucka).

Vi fick igång ett ganska bra arbete i gruppen och var en ca15 st i förstaklungan som kunde hålla undan från klungorna bakom. Min rygg är fortfarande lite stel i början på löpningen så jag fick ta det lite lugnt ut ur T2. När jag väl hittat benen och fått upp farten kunde jag avancera upp ur fältet.

Ut på varv 2 låg jag trea men sen blev det lite förändringar i fältet (någon som kom snabbt bakifrån och någon som tappade där framme). Jag lyckades inte hålla pallen men fick ändå till en relativt fin löpning. Träningsblocket jag fick till i Stockholm nu innan var riktigt bra och tack vare bl.a. Björn Sverre Hjellödegård (naprapat, reds. anm.) funkar kroppen mycket bättre för mig. Det gjorde också stor skillnad att jag har kunnat vara på plats och träna här i nästan tio dagar. Värmen var en stor faktor mot slutet och att vara van vid den gjorde det mycket lättare."

 

Lisa Nordén slutade som sagt på en fin femteplats av drygt 60 startande. Vann gjorde Ai Ueda från Japan på segertiden 00:59:09. Silver och brons gick till 

Rachel Klamer, Holland och Erin Densham, Australien. 

Fullständigt resultat hittar du här. Länk till annan webbplats.

Tävlingen var en sprint, dvs 750 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning.

Nästa tävling för Lisa är en världskupp i Alanya, den 17 oktober. 

Publicerad: 2015-10-04

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson