Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén i världscuptävling på söndag

På söndag är det race day igen för Lisa Nordén, den här gången på mexicanska ön Cozumel. Vi har kollat läget med Lisa inför världscuptävlingen.

Hej Lisa, hur är det där borta? Hur har de senaste dagarna varit?
- Det är väldigt varmt och fuktigt och ungefär tvärtemot hur Sverige är just nu. Men det har varit bra här nere och vi har fått in ett sista förberedande träningsblock.Hur har du förberett dig inför söndagens tävlingen?
- Jag kom ner hit för en vecka sedan så hunnit ställa om mig med tidsskillnad - och även vänja kroppen vid värmen. Det blir ju ganska stor skillnad när man börjar ta i lite och det krävs några pass för att det ska kännas ok. Utöver det har jag mest hållit mig "hemma" inne i lägenheten mellan passen för att inte fresta på systemet alltför mycket.

Tävlingen är en sprint, hur skulle du beskriva banan?
- Den är helt platt, liksom hela ön, men relativt teknisk med några rondeller och 180- gradare per varv. Simningen är också lite knixig då vi startar utanför hamnen och skall simma in i själva hamnområdet, så även där är det några skarpa svängar. Det kan blåsa lite och då lär det bli rätt "tungsimmat".

Finns det något avgörande moment? Och hur tacklar du det i så fall?
- Det bästa för mig hade varit att vara med bra upp ur simningen och köra hårt på cykeln ett par varv för att hålla det till en liten tight förstaklunga. Ju fler löpare jag kan få lite lucka till, desto bättre.

Det är ett stort startfält, vad tänker du om konkurrensen?
- Det är ett stort fält men också en ganska spridd nivå. Från Rachel Klamer (Holland) som var med och fightades på VM-finalen i Chicago och kom 2:a i Baku, till tjejer som inte har så mycket rutin på banan. Så det kan nog skilja ganska mycket från placering 1 till 40 på söndag.

Beskriv din känsla inför söndag med tre ord!
- Nyifken (på formen), taggad och hungrig :)


Tack och stort lycka till i Mexico på söndag!

---

Här är Lisas konkurrenter Länk till annan webbplats. i tävlingen. 

Starten går kl. 16.00 på söndag (4/10) svensk tid.

Du kan följa liverapportering från tävlingen på 

 

http://

triathlon.org/live

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via twitterkontot @triathlonlive Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-10-01

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i