Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tjörn fick avsluta den svenska säsongen

September är här och en fyra månader lång svensk triathlonsäsong har avslutats. En utav de sista tävlingarna för året var Tenson Tjörn Triathlon, som avgjordes i strålande sol med deltagarrekord och stora delar av svenska triathloneliten på plats.

Vann på damsidan gjorde Åsa Lundström, 338 Småland Triathlon på tiden 4:11:46. Tvåa blev Annie Thoren, Motala triathlon Club och på 3:e plats kom Sara Svensk, Triathlon Väst. På herrsidan vann Georg Bjälkemo, CykelCity Triathlon Klubb på tiden 3:52:28, före 2:a plats KJ Danielsson, I 2 IF Karlstad och på 3:e plats Sebastian Norberg, IS Rooster Club Varberg. 


George Bjälkemo segrade i herrklassen. Foto: Lisa Nestorson

Många valde att stanna kvar och fira säsongsavslutningen på kvällens bankett. Där delades årets JN stipendie ut till Tommy Jensen, Club Active Island som får en resa till Florida och en start i Ironman Florida.

Nu passar några triatleter på att avsluta säsongen utomlands. Andra ser fram emot 2016. Tävlingsprogrammet för nästa år håller på att sättas, håll utkik i tävlingskalendern under hösten.

Publicerad: 2015-09-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson