Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Camilla Lindholm tog hem EM-guldet

På söndagen avgjordes långdistans-EM i Weymouth, UK med två svenskar deltagare; Camilla Lindholm och David Näsvik. Tävlingen som avgjordes i typiskt brittiskt väder med blåst och nederbörd verkade passa Lindholm och Näsvik utmärkt då Camilla tog hem segern och David slutade på en fin fjärdeplats.

Camilla låg halvvägs in i loppet på en fjärdeplats. En stark Camilla började därefter plocka placeringar och in i T2 växlade hon på en delad andra plats. Hon var där tre minuter efter brittiskan Kate Comber som Camilla slutligen sprang ifatt och förbi. Comber slutade tvåa och Vicky Gill, också hon Storbritannien blev trea. Camilla vann EM-guldet på 9.41.31 (1.11/5.14/3.10) med en imponerande segermarginal på 11 minuter. “I have always wanted to win a big race. This is it!”, sa Camilla till publiken efter målgången. Stort Grattis!


David Näsvik var länge med i kampen om medaljerna och var ofta uppe på en andra plats i jagandet av ledaren Jaskółka. David vittnar om tuffa väderförhållanden på cykeln via sin facebooksida;  "Man vet om att vägen är rätt dålig när t.o.m bike-bib ramlar av! Cykeldatorn lyckades jag fånga med munnen. Flaskstället gick sönder! Men var rätt kul ändå."
Väl ute på löpningen kastades positionerna om och David gick i mål på 8.51 efter avslutande 3.03 på löpningen. Vann gjorde Marek Jaskółka från Polen på 8.42 före slovenen Jaroslav Kovacic. Sergio Marques från Portugal tog tredjeplatsen.

Foto: European Triathlon Union Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-09-14

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson