Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandör och AG-gäng till VM i Chicago

Nästa vecka avslutas ITU:s VM-serie i världsstaden Chicago. För Sverige tävlar Gabriel Sandör i JVM och ett femtontal AG:are i aquathlon, olympisk och sprint. Vi kollade läget med Gabriel och med Maria Larsson, age group manager, inför äventyret over there.

Med en färsk guldmedalj från Bled i bagaget åker Gabriel på lördag till VM-finalen i Chicago. De första dagarna på plats blir det lättare träning och något hårdare pass på tisdagen innan race day som är på torsdagen.

- Banan är väldigt platt och går på Chicagos stora gator. För min del kommer det vara avgörande att simma tillräckligt bra för att kunna sitta med i första klungan och köra taktiskt smart där. Sedan tror jag att löpningen kommer bli väldigt avgörande, det är många snabbare löpare och det skulle inte förvåna mig om det kommer bli en spurtstrid om segern, som i Genève, säger Gabriel och fortsätter:

- Utmaningen för mig kommer bli att vara med i loppet fram till löpningen. Om jag ligger med i första klungan ut på löpningen kan det bli riktigt spännande.

Formmässigt känner han sig stark, både fysiskt och mentalt.

- Jag har tävlat mycket utomlands i år och har fått väldigt mycket erfarenhet av det. Nu ser jag fram emot att få möta de bästa juniorerna i världen. Att få mäta sina krafter mot dem kommer bli grymt häftigt. Men att få åka till en storstad som Chicago och tävla i skuggan av skyskraporna är också något jag ser fram emot, avslutar Gabriel.

 

Här är Gabriels konkurrenter Länk till annan webbplats. i JVM.

Du kan följa tävlingen i sociala medier under #wtschicago. 


I slovenska Bled blev det guld för Sandör. 

16 svenskar kör age group-VM

Till Chicago åker också en grupp på 16 svenskar med sikte på VM för age groups. Några av dem passar på att köra alla tre ag-tävlingar medan andra nöjer sig med en eller två, eller att vara hejaklack. Göran Magnusson som tog trippla EM-guld i Génève tidigare i somras tävlar i alla tre race; aquathlon på onsdagen, sprint på torsdagen och olympisk på söndagen


Trippelguldmedaljören från EM i Génève satsar på tre race (och tre medaljer?) även i VM.

Gänget anländer på måndagen och de första dagarna blir det fokus på att komma i fas med kroppen efter jetlaggen, hämta race packages och på andra sätt förbereda sig för tävlandet. Maria Larsson, age group manager, är med och ser till att alla får den information och stöd de behöver.

Det är väldigt spännande och stort att få uppleva VM-finalen och att få vara en del av de tävlandes resa. Min uppgift är att ge dem all support de behöver för att känna sig trygga och nöjda och kunna njuta av upplevelsen.

Maria som också är triathlet kommer inte att tävla själv men det gör henne ingenting.

- Jag gör det här för att det är en sån härlig känsla att se glädjen och lyckan i ansiktena på ”mina” triathleter när de går i mål. Det känslan ser jag fram emot.

Jag vill att de ska få uppleva att tävla utomlands och se att den här möjligheten finns. Det här är ett startskott på något som kan växa. I framtiden kommer vi förhoppningsvis vara en stor svensk trupp som åker på internationella mästerskap, avslutar Maria.

Under veckan kommer gänget att äta några middagar ihop och de som vill kan passa på att turista lite i megastaden. Eller vila inför race senare i veckan.


Maria Larsson, age group manager med full koll.

 

Här hittar du startlistorna för age groups Länk till annan webbplats. i de olika tävlingarna.

Du kan följa tävlingarna i sociala medier under #wtschicago

Dam- och herrelitens tävlingar på fredagen och söndagen kan följas live här Länk till annan webbplats.

 

Lycka till alla blågula!

Publicerad: 2015-09-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson