Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén i Europacup i Rumänien på söndag

Efter en sommar med både upp- och nergångar är Lisa Nordén nu redo att tävla igen. På söndag står hon på startlinjen i rumänska Mamaia, i god form och med siktet inställt på att samla rankingpoäng.

Den stundande tävlingen är en europacup på olympisk distans i Mamaia vid Svarta havet. Lisa Nordén som befunnit sig på hemmaplan ett tag känner sig i bra form.

- Nu mår jag väldigt bra och ligger i ett ganska så hårt träningsblock. Infektionen från Rio försvann precis lagom till Stockholmstävlingen och jag kunde komma igång och träna igen den helgen, säger Lisa.

Hur har det påverkat din uppladdning fysiskt och mentalt inför höstens tävlingar att vara hemma i Stockholm?

- Det är alltid skönt att få komma hem och samla energi. Träningen är bra här liksom physio supporten. För mig är det fortfarande lyx att ha en egen soffa, garderob och kylskåp... Att konstant ligga ute på läger ger en trötthet och känsla av rotlöshet, att få komma hem och slänga upp benen på den egna soffan gör att det känns roligare att sticka ut och tävla igen.

Startfältet på söndag är relativt litet men med några riktigt vassa tjejer. Vilken är din målsättning? 

- Till helgen handlar det först och främst om att samla poäng. Fortsätta bygga på ITU:s poänglista och försöka klättra på rankingen. Förhoppningen är en tävling likt i Baku; köra hårt på simning och cykel och skapa lite buffert ut på löpningen. Även om träningen gått bra även i den sista disciplinen vet vi inte riktigt vad som finns i tanken.

När du ser tillbaka på sommaren, vad tar du med dig in i höstens tävlingar?

- Med Baku och Istanbul på näthinnan vet jag att det kommer tillbaka till mig ganska så snabbt. Om jag bara får lov att springa lite behövs det inga enorma mängder pass eller timmar i löpspåret för att känslan ska komma tillbaka. Simningen och cyklingen håller en tillräckligt bra nivå och sakta men säkert bör den sista pusselbiten också ramla på plats.

De kommande månaderna väntar fler världscuper för Lisa. I slutet av september bär det av till Mexico för Cozumel World Cup den 4 oktober, Alanya World Cup den 17:e och Tongyeong i Korea den 24:e.  Som avslutning blir det The Island House Invitational Triathlon på Bahamas i början an november.

 

De här tjejerna Länk till annan webbplats. tävlar i Mamaia på söndag. Starten går kl. 08.30 svensk tid.

Publicerad: 2015-09-04

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson