Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Sandör gör VM-debut i Stockholm på söndag

19-årige triathlontalangen Gabriel Sandör har en stark säsong bakom sig och i helgen gör han VM-debut på hemmaplan i Stockholm. "Att få starta med de allra bästa i världen är få förunnat" säger Gabriel.

Trots att Lisa Nordén inte kommer till start finns det alltså svenskintresse i VM-tävlingarna i helgen. Gabriel Sandör som nyligen fått en plats tävlar på söndagen. 

- Jag blev lite överaskad eftersom jag inte trodde jag skulle få plats på startlistan. Men det känns väldigt häftigt att få tävla med flera av sina idoler. Att få starta med de allra bästa i världen är få förunnat och jag ska försöka njuta av det innan, efter och förhoppningsvis under loppet. Men att få tävla på hemmaplan mitt i Stockholm med fullt av folk längs banan kommer också vara en upplevelse! säger Gabriel. 

Tidigare i somras var Gabriel snubblande nära en pallplats i junior-VM i Génève. Han kom till slut på en sjätteplats – bara sju sekunder efter segraren. Och den fina formen verkar hålla i sig: 

Formen känns väldigt bra, speciellt löpformen. Huvudmålet för säsongen är kvar, JVM i Chicago om en månad. Det ser jag verkligen fram emot.

Och målet med helgens tävling? Det är att göra ett så bra lopp som möjligt och att se och lära av de bästa, säger Gabriel och lägger till: 

- Men ett litet mål är väl att komma topp 50 för att kunna ta viktiga ITU-poäng.

 

Gabriel och de andra herrarna Länk till annan webbplats. kör på söndag (23 aug) med start kl. 15:36.

Damerna Länk till annan webbplats. tävlar i morgon lördag med start kl. 12:26. 

Distansen är olympisk.

 

Mer om tävlingen och hur du kan följa den hittar du på http://stockholm.triathlon.org/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-08-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i