Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Carlsson och Djärv högst upp på pallen i Malmö

I söndags förvandlades Västra hamnen i Malmö till en myllrande folk- och triathlonfest. Förutsättningarna var bästa möjliga med strålande sol, sommarvärme och knappt någon vind. I seniorklassen segrade Marie Carlsson och Oskar Djärv.

Till skillnad från föregående år med regn och blåst var det inte en krusning på vattenytan när Malmö Triathlon startade på söndagsmorgonen. Först iväg var deltagarna i sprint motion. Efter dem var det start för masters 70 år och uppåt och sedan ungdomar 14-15 och 16-17. Därefter övriga mastersklasser och olympisk motion.

Starten för elitherrarna gick kl. 13.00 och distansen var olympisk. Starke simmaren Jesper Svensson, Uddevalla CK Triathlon, tog snabbt ledningen och skaffade sig en rejäl lucka. Han var först upp ur vattnet följd av Oskar Djärv, IF Mantra Sport. Svensson behöll ledningen en bit in på cyklingen med Djärv jagandes bakom. Efter ett tag kom han ikapp och de körde ihop några mil innan Djärv gjorde ett ryck på slutet och därmed var först ut på löpningen. Bakom honom fanns Svensson, Rasmus Andersson, Höglandets Triathlon och Sebastian Norberg, IS Rooster Club Varberg. Djärv var dock ohotad på löpningen och med ett varv kvar var luckan till näste man 55 sekunder. Djärv segrade och andra- och tredjeplaceringen tog Norberg och Andersson. Svensson slutade fyra.

Damerna startade en halvtimma efter herrarna. Marie Carlsson, Väsby SS Triathlon, simmande snabbast och var först in i T1. Efter henne kom Mikaela Persson, Dinvelo Cykelklubb, och Malin Cederberg, Team LeWa Sport, som gick ut på cykeln med bara några meter mellan sig. Carlsson hade ledningen i ett fast grepp under större delen av cyklingen men Persson knappade in. Ut på den avslutande löpningen drog Carlsson ifrån men Persson hade stenkoll på andraplatsen. Några minuter bakom dem låg Cederberg och strax efter henne Joanna Soltysiak, Triathlon Syd. Carlsson behöll ledningen under hela löpningen och gick i mål som vinnare. Andraplatsen tog Persson och Cederberg höll undan och tog tredjeplatsen. 

I juniorklassen damer vann Madelen Rydqvist, Team Trelleborg Triathlon och h

errjuniorvinnare blev Eric Johansson, Idrottsklubben Wilske. 

I ungdom 14-15 segrade Frida Nöu, Täby Sim och Oscar Eliasson, Alingsås Triathlonklubb. I ungdom 16-17 vann Alida Lilljequist, Kinds Go Green CK och Axel Ramhult, Borås Team Triathlon. 

Ett jättegrattis till alla vinnare och till samtliga deltagare för fina prestationer. Den stora publikskaran som följde tävlingarna fick se många starka insatser och en enorm kämparglöd hos de deltagande. 

Ett stort tack till arrangörsklubbarna Helenehom IF Tri Team och SK Ran, alla funktionärer, Malmö stad, samarbetspartners, publik och deltagare för en fantastisk tävling och ett fint arrangemang.

Malmö Triathlon var den sista deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series. Slutställningen presenteras här på hemsidan inom kort. 

Resultat från Malmö Triathlon hittar du här Länk till annan webbplats..


Ungdom 14-15 flickor: fr v Ottilia Andersson (2:a), Frida Nöu (1:a) och Lisa Andersson (3:a).


Ungdom 14-15 pojkar: Oscar Eliasson (1:a) och Hugo Hultkvist (2:a).


Ungdom 16-17 flickor: fr v Ida Österman (2:a), Alida Liljeqvist (1:a), Cara Falkenek (3:a).


Ungdom 16-17 pojkar: fr v Gabriel Björlin (2:a), Axel Ramhult (1:a), Theodor Moon (3:a).

Junior damer: fr v Lovisa Larsson (2:a) och Madelen Rydqvist (1:a).


Junior herrar: fr v Johan Forsman (2:a), Eric Johansson (1:a) och Nicklas Gunnarson (3:a).


Senior damer: fr v Mikaela Persson (2:a), Marie Carlsson (1:a) och Malin Cederberg (3:a).


Senior herrar: Sebastian Norberg (3:a), Oskar Djärv (1:a) och Rasmus Andersson (3:a).


Veteranen George Valvis och tävlingsledare Üve Hillep.


Startklara.


Snyggt simmat!


Masters rule. 


Vi fick se en och annan spurtduell.


Det var gott om publik längs löparbanan...


... och vid målfållan.


Varmt var det. 


Tack för en härlig dag! Vi ses igen nästa år. 

Foto: Therése Oskarsson

 

Fler bilder finns på Malmö Triathlons facebooksida. Kika även på instagram: @svensktriathlon, #malmotriathlon

Publicerad: 2015-08-04

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson