Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén i för-OS i Rio på söndag

På söndag avgörs ITU World Olympic Qualification Event i Rio de Janeiro, Brasilien. Lisa Nordén tror inte på en direktkvalificering men ser fram emot att tävla och testköra OS-banan.

Med lite mer än ett år kvar till Rio-OS är det nu dags för de olympiska kvaltävlingarna, där de tre främsta damerna och herrarna har chans att säkra en plats på nästa sommars OS. Lisa Nordén fick för några veckor sedan beskedet att hon har en startplats. 

 

Hej Lisa, på söndag är du med i ITU World Olympic Qualification Event. Hur bedömer du dina chanser att knipa en plats?

— En nationsplats går till de tre första vilket tyvärr i dagsläget inte är rimligt. Det är en av årets tuffaste tävlingar då flera nationer har direktkvalificering. Oavsett om jag skulle få tävla eller inte här så skulle jag hit och se banan. Nu blir det i tävlings-sammanhang - men fokus är fortfarande på att köra in banan och få en känsla för vad som kommer att krävas nästa år.

Hur är banan, passar den dig? Vilka utmaningar ser du?

— Banan är spännande och mycket hård. Det kommer att bli en extremt bra OS-bana! Det är framför allt cykeln som (för en gångs skull) verkar kunna bli utslagsgivande. Varje varv har en väldigt brant backe (12-18%) som följs av en teknisk utförskörning som följs av en ny backe. Det är ganska trångt och både starka ben och smart cykling kommer att krävas. Simningen går på Copacabana och löpningen på strandpromenaden.

Génève var ju en het historia, hur ser förhållanden ut för helgens tävling?

— Just nu är här rena drömvädret med ca 20-25 grader varmt och sol. Det var ju fortsatt varmt även i Morzine/Avoriaz (där Lisa tränat, reds. anm.) efter Génève så det är skönt med lite "svalare" förutsättningar.

Vad händer efter Rio?

— Jag åker nästan direkt vidare till Ungern på en världscuptävling nästa helg.

...

För att nå OS är steg ett för Nordén att nå topp 55 på världsrankingen. Förhoppningsvis kan hon samla värdefulla poäng på tävlingen i helgen. 

Lycka till hälsar förbundet! 

 

Startlista

Startlistan för damerna hittar du här. Länk till annan webbplats.

 

Följa tävlingen

På www.triathlon.org/live Länk till annan webbplats. och twitterkontot @triathlonlive publiceras liveresultat och uppdateringar. Starten går kl. 14.00 svensk tid söndag 2 augusti.

För mer info och bilder efter tävlingen, kolla in triathlon.org. Länk till annan webbplats.

På grund av tv-rättigheter kommer tävlingen inte att direktsändas.

Publicerad: 2015-07-31

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson