Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Jönköping laddar för SM på medeldistans

I helgen är det återigen dags för Vätter Challenge i Jönköping. Runt 500 triathleter kommer till staden, gator stängs av och stadskärnan förvandlas till en arena. Motionärer och ungdomar tävlar på fredagen och på lördagen avgörs SM på medeldistans.

För medeldistans är det distanserna 1930 m simning, 86,4 km cykling och 20,4 km löpning som ska avverkas. Simningen sker i centrala Munksjön och cyklingen körs på en 22-kilmometers bana på de vackra höjderna runt Jönköping. Den avslutande löpningen går på en flack fyravarvsbana med tre vändpunkter i anslutning till arenan.

Favoriter bland herrarna är George Bjälkemo, CykelCity Triathlonklubb, 2:a i Jönköping fjol och med en färsk 16:e plats från VM på långdistans i Motala. På damsidan finns flera intressanta namn, däribland Annie Thorén, Motala Triathlon Club, Mikaela Persson, Dinvelo Cykelklubb och Sara Svensk, Triathlon Väst. Alla tre har fina meriter från tävlingar tidigare under säsongen.

Starten går klockan 9.00 på lördag. Men Vätter Challenge inleds redan på fredagkvällen med en barn- och ungdomstävling och en motionssprint. Till dessa går det fortfarande fint att anmäla sig Länk till annan webbplats.

Startlistor Vätter Challenge  Länk till annan webbplats.

Mer information: www.vatterchallenge.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-07-23

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i