Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Persson och Sandör svenska mästare i Västerås

I helgen avgjordes SM och RM på olympisk distans i Danske Invest Triathlon Series i Västerås. Tävlingsdagen bjöd på vackert solsken, härlig stämning, fina banor, mycket publik och fantastiska insatser. Det blev ett riktigt lyckat arrangemang.

Lördagens tävlingar inleddes med framtidshoppen inom triathlon, barn 9-15 år. De publikvänliga banorna gjorde att publiken lätt kunde heja och följa de små deltagarna. Här var alla vinnare!

Därefter avgjordes svenska mästerskapen i olympisk distans för seniorer och juniorer med ett starkt startfält på både dam- och herrsidan.

Damerna startade först och herrarna en timma senare. Simningen startade i Mälaren och sedan sprang deltagarna en kort sträcka på land för att sedan dyka i Svartån, där de simmade upp mot centrum och växlingsområdet.

Cyklingen gick på en varvsbana i Västerås centrum med den extra tekniska utmaningen där triathleterna åtta gånger skulle ta sig upp till sjätte våningen i ett parkeringshus. Löpbanan var en fin och publikvänlig varvsbana som gjorde det lätt att följa den rafflande kampen om medaljerna.

Bland damerna fanns även denna gång Åsa Annerstedt som vann i Umeå med på startlinjen. Hon fick sällskap ut på cyklingen av Mikaela Persson och Marie Carlsson och dessa tre höll ihop i en fartfylld kamp. Olyckligtvis gick Åsa omkull och kunde ej fullfölja. Efter det var Mikaela Persson ohotad till segern och Marie Carlsson tog andraplatsen. 

På herrsidan fanns många starka namn. Åskådarna bjöds på en hård kamp mellan Gabriel Sandör och Västeråsaren Joel Vikner där de vid varje varvning på både cykel och löpning växlat plats med varandra. Tempot var högt mellan dessa två som var relativt ohotade i täten. Men på löpningens tredje varv visade Sandör att han var den starkaste av dem och med det tog han hem guldet i både senior- och juniorklassen.

Vinnare i juniorklassen för damer var Linn Bengtsson.

Under eftermiddagen tävlade även ungdomar 16-17 år och sprintmotionärer.

På söndagen var det så dags för riksmästerskapen för masterklasser, på delvis andra bansträckningar. Här fick hemmasonen Fredrik Haglund (40-44) ett stadigt övertag redan vid simningen och kunde gå in i mål som första herre i tävlingen och vinna sin klass. Västerås glänste riktigt denna dag då även Jenny Eliasson från Västerås gick in som första dam och med det vann sin klass 40-44. Helgen avslutades med olympisk distans motion.

Grattis alla som deltog på Västerås Triathlon. Fantastiska prestationer! Och ett stort tack till tävlande, funktionärer, publik, Västerås stad och partners för en riktigt fin triathlonhelg.

Nedan finns några bilder från tävlingen. Fler bilder hittar du på facebooksidan Västerås Triathlon och på instagram: #vasterastriathlon

Här hittar du samtliga resultat från lördagens och söndagens tävlingar. Länk till annan webbplats.


Härliga gänget med 9-15-åringar!


Dampallen: Marie Carlsson, Väsby SS Triathlon (2:a); Mikaela Persson, Dinvelo Cykelklubb (1:a); Sara Svensk, Triathlon Väst (3:a). 


Herrpallen: Joel Vikner, Västerås Simsällskap (2:a); Gabriel Sandör, 

IK NocOut.se 

(1:a); Rasmus Andersson, Höglandets Triathlon (3:a). 


Dampallen Junior: Lovisa Larsson,

Bjäre Triathlon (2:a), 

Linn Bengtsson, 

338 Småland Triathlon & MSF (1:a); Madelen Rydqvist, Team Trelleborg Triathlon (3:a).


Herrpallen Junior: Axel Ek, IK Trasten (2:a), Gabriel Sandör, IK NocOut.se (1:a); Eric Johansson,

Idrottsklubben Wilske

(3:a).

Ungdomspallen: Daniel Nöu, Fredrikshof IF CK och Ida Österman, Stockholmspolisens IF-Triathlonförening (2:a);

Alida Liljequist, Kinds Go Green CK och Axel Ramhult, Borås Team Triathlon (1:a) ; Andreas Carlsson, Väsby SS Triathlon och Sofia Ander, IFK Sala (3:a).

Första kvinna över mållinjen i RM för masters; Jenny Eliasson, 40-44, Västerås Cykelklubb. 


Första man över mållinjen i RM för masters; Fredrik Haglund, 40-44, Västerås Cykelklubb. 

Publicerad: 2015-07-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i