Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

SM-fest i Västerås till helgen

Lördag 18 juli samlas några av Sveriges främsta triathleter i Västerås för att göra upp om SM-titeln på olympisk distans. På söndagen avgörs RM för masters och båda dagarna blir det starter för motionärer och ungdomar.

Liksom 2014 har Västerås Triathlon i år SM-status. Tävlingsområdet med växlingar och målgång för alla klasser är beläget vid Stadshuset i centrala Västerås. Deltagarna simmar i Mälaren och Svartån och cyklar och springer på avstängda varvsbanor. Distansen är olympisk, dvs 1500 m simning, 40 km cykel och 10 km löpning.

Till årets upplaga av Västerås Triathlon kommer arrangören att erbjuda Sveriges kanske mest utslagsgivande cykelbana för juniorer och seniorer. Åtta gånger ska de upp och ned i PunktGallerians parkeringshus (där cykelloppet Punkt GP arrangerades för cirka 10 år sedan).

På damsidan i elitklassen finns bland annat Amanda Bohlin (Puppy Triathlete Society) som slutade på en fin 26:e plats i EM i Génève förra helgen. Mikaela Persson (Dinvelo Cykelklubb) och Åsa Annerstedt (Dalaregementets IF) lär dock vara med och fajtas om medaljerna. Bland herrarna finns Gabriel Sandör (IK NocOut) som kommer till tävlingen med en färsk 6:e plats på JEM. Troliga utmanare är Oskar Djärv (IF Mantra Sport) och Västeråssonen Joel Vikner (Västerås Simsällskap).

På söndagen avgörs riksmästerskap för masters och båda dagarna blir det tävlingar för motionärer och ungdomar. Efteranmälan till motionsklassen är öppen fram till en timma innan start.

Västerås Triathlon är en del i Danske Invest Triathlon Series där fem olika cuper ingår. Nuvarande poängställning i samtliga cuper hittar du här. Länk till annan webbplats. 

Den sista deltävlingen är Malmö triathlon den 2 augusti. Länk till annan webbplats.

Nästa SM-tävling går i Jönköping den 25 juli Länk till annan webbplats. och då är det de svenska mästarna på medeldistans som ska koras.

 

Starttider Västerås Triathlon

Lördag 18 juli

14.00                       Pojkar/Flickor 9-15 år

14.00                       SM Olympisk – Dam Senior/Junior

15.00                       SM Olympisk – Herr Senior/Junior

17.00                       Ungdom 16-17 år

17.00                       Motion Sprint

17.00                       Motion Sprint/Stafett

 

Söndag 19 juli

09.00                       RM Olympisk - Masters 70

10.00                       RM Olympisk - Masters 35-69

11.00                       Motion Olympisk/Stafett

 

Följ tävlingen  

För snabbaste uppdateringarna under tävlingsdagarna, följ Västerås triathlon på sociala medier:

 Facebook: Västerås Triathlon

Instagram: @vasterastriathlon

 

Mer info om tävlingen

www.vasteras-triathlon.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-07-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson