Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

EM i Génève 2015

Idag lördag 11 juli 2015 avgjordes Europamästerskapen i Génève, Schweiz. På plats för att köra JEM fanns Gabriel Sandör och Axel Ex, samt EM elit Lisa Nordén och Amanda Bohlin.

Först ut var killarna i ett fält med över 70 taggade juniorer. Simningen var 750 meter och Gabriel och Axel var bra med in i T1 på plats 18 respektive 19. Det innebar att båda två kom med i förstaklungan som till slut bestod av 36 triathleter. De körde på bra under de 20 km under cykelmomentet och gick ut på den 5 km långa löpningen på som 16:e (Gabriel) och 29:a (Axel). Gabriel avancerade och sprang in på en riktigt fin 6:e plats. Axel höll ihop löpningen bra, men tappade några placeringar i värmen och slutade som 45:a i det mycket täta loppet.

För Amanda var det EM-premiär och hon kan vara jättenöjd med sin insats. Det var 48 damer på startlistan och Amanda var något efter in i T1 efter simningen (1500 meter), vilket var förväntat. Under cykelmomentet (40 km) hamnade hon i den stora klungan som jagade täten. Amanda var pigg och offensiv under cykelmomentet. Ut på löpningen var hon under de första 5 km mycket pigg, men fick bita i bra i värmen under de avslutande 5 km för att hålla uppe farten. Amanda slutade på en fin 26:e plats.

Lisa har haft ett bra träningsblock inför EM. Hon är hel men är ännu inte i sin fulla löpkapacitet. Lisa var bra med under simningen. Under cykelmomentet hade en brittisk duo fått en liten lucka före Lisas grupp, som bestod av fem jagande tjejer. Lisa drog hårt och under näst sista varvet av sex var de ikapp och hade då drygat ut tiden till andra klungan. Väl ut på löpningen drog slutsegrarinnan Nicola Spirig (SUI) ut i ett hårt tempo och markerade direkt att det här var hennes EM. Lisa såg först ut att tappa snabbt i värmen, men kom tillbaka och sprang bra. Hon fick ett straff under löpningen (vi tror att det var på grund av att hon kastade en flaska från vätskestationen, efter zoonen/sträckan där detta skall göras) som innebar att hon fick stå 15 sekunder i en straffbox, men avslutade mycket bra och sprang in på en 7:e plats, 1 minut och 4 sekunder från bronset. 

Här hittar du resultat och spittider från EM i Geneve 2015 Länk till annan webbplats..

 

 Lisa kör hårt. Foto: Ola Silvdahl

 

 

 Så bra killar. Foto: Ola Silvdahl

 

 

  Bra EM-premiär för Amanda. Foto: Ola Silvdahl

Publicerad: 2015-07-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson