Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Annerstedt och Fleetwood segrade i Umeå

I dag söndag 5 juli 2015 kördes andra deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series. Tävlingen arrangerades i centrala Umeå på avstängda gator och det blev riktigt ett riktigt bra arrangemang.

Under förmiddagen kördes motionsklasser på olympisk distans och sprintdistans. Fina banor, mycket publik och bra väder gjorde att det blev mycket lyckat.

Därefter kördes ungdoms- och masterklasserna  i Danske Invest Triathlon Series på sprintdistans. Snabb simning då älven var ström, varvbanor där publiken kunde se deltagarna flera gånger under såväl cykel- som löpmoment gjorde att det var kul att följa tävlingen.

I elitklasserna för seniorer och juniorer som avslutade dagen startade herrarna 15 minuter före damerna. Fälten var mindre än normalt, framförallt damernas, men insatserna var mycket bra. Hög energi, tätt och bra insatser för våra duktiga triathleter.

På herrsidan fick Oskar Djärv och Ludwig Fleetwood snabbt en lucka under cykelmomentet och trots hård körning i grupperna bakom kom man inte i kapp duon som gick in tillsammans till andra växlingen. Fleetwood visade direkt att han var stråt vassare för dagen och kunde gå i mål som segrare. Djärv håll ifrån dem som jagade bakifrån och tog andraplatsen. Bäst av de jagande var Rasmus Andersson som sprang in på en fin tredjeplats.

På damsidan visande Åsa Annerstedt att hon fortfarande är en av Sveriges bästa triathleter på kortdistans och ledde tävlingen från start till mål. Hon jagades under cykelmomentet av Elisabeth Hökerberg som kommit i fatt Malin Cederberg men lyckades att hålla ifrån fram till växling och drygade sedan ut på löpningen. Hökerberg var den starkare i dag under löpmomentet och sprang in som tvåa för Cederberg.

I juniorklasserna segrade Lovisa Larsson och Johan Forsman.

Stort tack till tävlande, funktionärer, publik, Umeå och våra sponsorer för en riktigt fin triathlondag.

Fler bilder från tävlingen finns på Umeå triathlons hemsida. Länk till annan webbplats.

Här hittar du samtliga resultat Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2015-07-05

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson