Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Next up: Umeå Triathlon

Nu på söndag möts några av Sveriges främsta triathleter i Umeå för att göra upp om segern i den andra deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series. Det blir också starter för motionärer såklart, på sprint och olympisk distans samt stafett.

Liksom i fjol kommer deltagarna simma i Umeälven och sedan cykla och springa på avstängda varvsbanor mitt i stan. Växlingsområdet, tävlingens mittpunkt, är beläget på parkeringen vid hamnmagasinet. Där sker också målgång. Den senaste mätningen av vattentemperaturen i älven (30/6) visade 15 grader. 

Elit- och mastersklasser tävlar på sprintdistans, det vill säga 750 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. I motionsklass kan deltagarna välja mellan sprint och olympisk distans eller att köra en stafett, där deltagarna i ett lag kör ett moment var. På startlinjen i senior herrar står bland annat tvåan och trean från Uppsala Triathlon; Oskar Djärv, IF Mantra Sport och Ludwig Fleetwood, SLK Oxelösund.  

Anmälan till motionsklass Länk till annan webbplats. på Umeå Triathlon är fortfarande öppen. 

Kommande tävlingar i serien

Umeå Triathlon ingår i Danske Invest Triathlon Series Länk till annan webbplats. där kommande deltävlingar körs i Västerås 18-19 juli (SM i olympisk distans) och Malmö 2 augusti. 

Anmälan till SM/JSM i Västerås är öppen t.o.m. onsdag 8 juli. Anmälan för RM är öppen t.o.m. 9 juli.

Anmäl dig och läs mer på vasteras-triathlon.se Länk till annan webbplats. och malmo-triathlon.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-07-02

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i