Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén om bronset och formen

För drygt en vecka sedan tog Lisa Nordén en efterlängtad medalj i European Games i Baku. Nu väntar Europacupen i Istanbul till helgen.

Hej Lisa, stort grattis till ett fint lopp och en bronsmedalj! Hur känns det nu en dryg vecka efter loppet?
- Det var jätteskönt att komma tillbaka hit till Morzine med ett bra lopp och en medalj i bagaget. Det har ju varit en lång period med fler motgångar och svårigheter på länge. Att få ge Darren (coach) en high 5 och själv vara nöjd med vart vi är på väg känns jättebra.

Hur känns kroppen?
- Den mår riktigt bra faktiskt. Veckan som har gått har varit en av de bästa veckorna jag haft på länge så den gillade nog den lilla extra vilan den fick innan loppet i Baku.  Jag har persat i poolen och fått ytterligare några bra löppass i benen.Du hade ganska blygsamma förhoppningar inför tävlingen. När började du känna att loppet kunde leda till pallplats?
- Det var en bit in på cyklingen, jag började räkna lite i huvudet på hur mycket jag skulle behöva ut på löpningen för att springa för medalj. Jag tränar ju med Aileen (Reid) och vet vilken kapacitet hon sitter på, så när det började bli mer än två minuter kändes det plötsligt lite realistiskt.

Vilken är den största vinsten med loppet?
- Framför allt att simningen gick grymt bra, det är lite av ett måste för framtida VM-serietävlingar. Sen mest känslan i kroppen i övrigt. Att kunna hänga med Rachel (Klamer) på löpningen var också väldigt uppmuntrande.

Vilket fokus kommer träningen ha framöver?
- Vi fortsätter att bygga upp löpningen, ju fler pass jag får i kroppen desto större chanser får jag att springa bra i de senare VM-serietävlingarna.

Vad händer härnäst och vilken tävling är next up?
- Jag åker till Istanbul på fredag för att köra en Europa Cup-tävling. Förhoppningsvis ska jag kunna ta lite poäng där vilket jag behöver för min världsranking.

 

Lycka till Lisa!

 

Kolla in startlista och mer info Länk till annan webbplats. om Istanbul ETU Sprint Triathlon Cup. 

 


Publicerad: 2015-06-22

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i