Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén tävlar i Baku 13 juni

I helgen startar European Games i Baku och Lisa Nordén är med i den svenska truppen. I en intervju med förbundet säger Lisa att hon haft några veckor med bra träning och att det mesta nu går i rätt riktning.

Hur har du tränat efter tävlingen i Yokohama?

- Jag åkte direkt till Frankrike för att få in tre veckors träning på höghöjd - med coach Darren och min träningsgrupp. Vi har hållt till i Avoriaz/morzine området vilket erbjuder bra träningsförutsättningar i relativt stabilt väder. Träningen har gått bra och vi har kunnat pricka av dag efter dag med bra pass där allt hela tiden gått i rätt riktning. 

I Yokohama fick du ett slag mot huvudet under simningen. Har det påverkat dig inför Baku?

 - Det är sånt som händer på tävlingar ibland och ingenting jag har fokuserat så där jättemycket på. Vi har istället bara försökt köra så bra och smart vi kan för att hela tiden förbättra detaljer som kan förebygga att jag hamnar i de situationerna.

Hur har det gått med löpningen?

 - Den går framåt absolut. Vi har inte haft några bakslag utan kunnat progressera löpträningen bra tycket jag. Känslan börjar infinna sig ibland - men kroppen kräver fortfarande mycket behandling och knuffar i rätt riktning.

Tills sist, vilken målsättning har du i Baku?

- Jag är fortfarande långt i från min önskvärda löpform och är medveten om att jag ligger i ett uppbyggnadsskede. Jag hoppas få till en bra simning och cykel som gör att jag har ett bra utgångsläge när löpningen börjar.

STF önskar Lisa och alla andra svenskar stort lycka till på European Games.

 Läs mer om mästerskapet på Sveriges olympiska kommittés hemsida Länk till annan webbplats. eller på www.baku2015.com Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2015-06-09

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson