Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Starka insatser av Sandör och Ek

Gabriel Sandör kom 2:a och Axel Ek visade stor utveckling på Junior Europacupen i Wien sista helgen i maj. Grattis till fina prestationer! Nästa race för Gabriel och Axel är SM i Uppsala och längre fram i juli hägrar JEM i Génève.

Joachim Willén rapporterar från Vienna ETU Triathlon Junior European Cup:

 

"Efter en lång vinter med bra träning var det dags att kicka igång triathlonsäsongen 2015. Det skedde i samband med dagens junior europacup i Wien. På plats fanns Gabriel Sandör och Axel Ek.

Både Gabriel och Axel kom i väg bra i simstarten. Gabriel visade förra året att han satt säkert i första klungan från simningen. Axel däremot satt förra året i den jagande andra klungan. Axel har under vintern jobbat med att utveckla sin simning och därför var målet med simningen för Axel att simma så pass bra att han kom med i första klungan på cykeln. Axels var 14:e man ut på cykeln och satt säkert med i första klungan vilket är en stor förbättring från förra året! Gabriel var strax bakom vilket innebar att Sverige hade två stycken juniorer med i första klungan i en junior europacup. Ett resultat av ett hårt och långsiktigt arbete.

På första halvan av cykeln kördes det på rejält medans det gick något långsammare på andra halvan. I första klungan där Gabriel och Axel satt med var det ca 25 st som jagades av en lika stor klunga med ett avstånd på ca 30sek.

Ett långt koppel av löpare gick ut på löpningen där Gabriel vara ca 10:e och Axel var 32. Ut på sista löpvarvet hade Gabriel sprungit upp sig till tredje platsen. Trots trötta ben tog han ytterligare en plats och sprang in som 2:a. Det var Gabriels första podiumplats på en junior europacup. Axels löpben var inte riktigt med honom för dagen och han sprang in på en 38:e plats men ändå ett stort steg framåt.

/Joachim Willén, Förbundskapten ungdom & junior

 

 

Länk till annan webbplats.

Resultatlistor Länk till annan webbplats.

 

Fina insatser av juniorerna i våra nordiska grannländer.

Danska Alberte Kjær Pedersen vann juniordamklassen. 

Publicerad: 2015-05-30

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson