Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa jetlaggad men laddad i Yokohama

Lisa Nordén är nu på plats i japanska Yokohama inför lördagens VM-deltävling. Jetlaggad och utan väska men supertaggad för att racea på lördag. Vi kollade hur hon hon sköter uppladdningen dagarna fram till tävlingen.

Hur ser veckan ut fram till race day?

 - Jag reste hemifrån tisdag lunch och landade i Yokohama onsdag eftermiddag, så resten av dagarna går bara ut på att få kroppen på gott humör igen. Man blir ju ganska så sliten med alla timmarna på resande fot och även jetlag. Torsdag blir bara lite "lugnt" och en "komma-igång-dag". Fredag blir träning på banan och lite mer inslag av fart.
 

Vilka förhoppningar har du på din form? 

- Tyvärr inte så stora när det gäller total resultatet. Jag är väldigt bra igång sim- och cykelmässigt men den löpning jag byggt upp för tävlingarna i februari försvann mycket i samband med hälseneproblemen. Jag har nått dit fram där jag kan springa smärtfritt men är fortfarande i behov att ett större träningsblock för att bygga upp fart och löpstyrka.

 

Vad är det tuffaste momentet i Yokohama?

- Historiskt sett har det varit hettan och fuktigheten, men då har det också varit tävling i september månad istället. Det är en platt bana så farten lär vara hög och utrymmen för misstag små.

Hur laddar du mentalt under veckan?

 - Hittar jag lugn och känsla i träningspassen här framöver så kommer det mentala av sig självt. Målet är att göra ett så bra jobb jag kan och bibehålla känslan av att säsongen är i gång.

 

Hur laddad är du på en skala från 1-10?

- Haha, svår fråga. Man är ju alltid superladdad in i en sån här tävling, inte lika nervös bara som om man är i grym form och har enorma förväntningar på sig. Men säg en 8,5 ungefär.

Och väskan, ja, den dyker nog upp snart säger Lisa lugnt.
... 

Tävlingen går natten till lördag klockan 03:06 svensk tid och sänds live

här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hela startfältet hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2015-05-13

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson