Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Patrik Nilsson tvåa på IM 70.3 Mallorca

I lördags avgjordes Ironman 70.3 i Alcudia, Mallorca. Näst först över mållinjen var Patrik Nilsson som stod för en väldigt fin prestation i ett tufft startfält.

Så här beskriver han själv loppet:


"Jag har jobbat som guide på min tränares läger på Mallorca sedan mars. Bra träning och mycket mängd i benen, tyvärr inte optimalt men riktigt bra träning inför kommande lopp. Simningen var lite mindre lyckad för min del. En dålig start och en bökig simning gjorde den irriterande. Lyckades dock hänga på en större första grupp ca 15 sekiunder bakom några som brutit sig loss. Växlingen fortsatte i samma historia där jag tog fel påse i T1 och tappade ytterligare tid.

Ut på cykeln blev vi dock en grupp med Andreas Dreitz som tidigt drog ifrån och till slut ledde med 9 minuter av cykeln. Cyklingen blev dock hård första timmen upp till toppen på banprofilen. På vägen hem sjönk tempot något och istället började de flesta förbereda sig för löpningen. Tyvärr hände inte så mycket mer av betydelse under cykeln. 

Ut på löpningen var tempot alldeles för högt första två kilometerna där vi sprang i 3.05-3.20min/km. Efter någon kilometer sjönk dock tempot och vi var en grupp om tre som kunde springa tillsammans. Efter 10 km blev det dock jag och David Mcnamme som sprang tillsammans. Efter ytterligare 6 km fick jag några meter på honom och försökte efter det att hålla en fart där han skulle få slita hårt för att komma ikapp. Det höll lyckligtvis hela vägen och tillslut kunde jag gå i mål som tvåa efter Andreas Dreitz."

STF gratulerar till din fina placeringen och prestationen.

1. DREITZ, Andreas, Tyskland, 03:56:48
2. NILSSON, Patrik, Sverige, 03:59:12
3. MCNAMME, David, Storbritannien, 03:59:43


1. RYF, Daniela, SUI, 04:17:252. GAJER, Julia, Tyskland, 04:26:53
3. VAN VLERKEN, Yvonne, Nederländerna, 04:29:03

Publicerad: 2015-05-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson