Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Dags för duathlon-SM i Väsby

Först ut av de svenska mästerskapen är duathlon som avgörs fredag 1 maj i Väsby. I dagsläget är det 180 tjejer och killar som väljer att fira första maj med ett härligt duathlonrace. På startlistan står bland andra Eva Nyström.

Fredag första maj avgörs vilka som är Sveriges främsta män och kvinnor på duathlon. Tävlingen går i Väsby norr om Stockholm och distanserna som ska avverkas för senior är 10 km löpning, 40 km cykel och 5 km löpning. Det tävlas även i ungdom-, junior- och mastersklasser. I motionsklassen kan man välja mellan kort eller lång bana och i barntävlingen är alla upp till 15 år välkomna. 

På damsidan är Eva Nyström en favorit.

- Jag hoppas och tror att cykelformen finns där och förhoppningsvis har jag höjt mig något snäpp på löpningen sedan EM i Horst för några veckor sedan. Jag hoppas att jag kan göra mig rättvisa på loppet och att jag verkligen får ut det jag har. Placering är mindre viktigt, det viktigaste för mig är att min kropp känns okej. Det finns många starka tjejer som är anmälda så det kommer bli en riktigt tuff tävling. Men jag ser framemot att tävla igen, säger Eva.

 

För mer info tävlingen: http://www.vsstriathlon.se/vasby-duathlon/deltagarinfo-pm/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kika på startlistan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2015-04-30

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson