Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén tävlar i Auckland i natt

Natten till söndag svensk tid avgörs den 2:a deltävlingen i VM-serien i Auckland, Nya Zeeland. På grund av hälsenebesvär har det under veckan varit osäkert om Lisa Nordén kommer till start men nu är det klart att hon finns med på startlinjen.

Veckorna efter tävlingen i Abu Dhabi har Lisa befunnit sig på träningsläger i Australien. Tidigare i veckan skrev hon:

— Det har varit full fart på simning och cykel och en klar ökning av intensitet och kvalitet. De ”lätta passen” har varit lätträknade. Gällande löpningen har det istället varit rehab och behandlingar för att få rätsida på hälsenan. Tyvärr läker just senor väldigt långsamt så det har varit en tålamodsprövande process. Innan Abu Dhabi var den nästan bra, men sen förstörde tyvärr löpningen under tävlingen en del och förde mig tillbaka cirka två veckor i tid. Jag har inte råd att göra samma sak igen (i Auckland) utan kommer att ta beslut närmare tävlingen om senan är tillräckligt stark för att hålla för 10 km löpning utan att bli sämre. 

Men nu är det alltså klart att Lisa är en av tjejerna som tävlar i WTS Auckland natt. 

— Målet för mig nu är att köra bra på VM-serien, inte enbart att deltaga. Det kändes tydligt i Abu Dhabi att träningen gått i rätt riktning och att jag ligger väldigt bra till i både sim- och cykelmomentet. Men innan jag kan springa bra måste jag få en ny fas av lite bra löpträning. Så även om det är en besvikelse att inte kunna springa som tänkt i dagsläget känns det ändå som att vi ligger bra till inför säsongen. Det är ju fortfarande väldigt tidigt och mycket tid (och tävlingar) kvar. Långsiktighet och en stabil säsong är det vi jobbar mot. 

Tävlingen går natten till söndag kl. 00:51 svensk tid. Du kan följa den live på 

https://triathlonlive.tv/

Länk till annan webbplats.

Mer info: 

http://auckland.triathlon.org/ Länk till annan webbplats.

 


Vi hoppas, liksom Lisa, på pigga ben i Auckland. Lycka till!

Publicerad: 2015-03-28

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson