Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Bra besked från Lisa Nordén

Dagens VM-serietävling i Abu Dhabi var på sprintdistans och för Lisa Nordén var den en värdemätare om träningen och uppbyggnad ger rätt resultat. Och genomförandet var mycket glädjande.

Lisa var med tidigt upp efter simningen och gick ut på cykeln i första grupp som bestod av ca 10 triathleter. Lisa var mycket aktiv i gruppen och efter 7 av de 20 km gjorde hon en utbrytning tillsammans med två andra. Ytterligare två anslöt och gruppen lyckades sedan skapa en lucka på 20 sekunder till grupp nummer två och 50 sekunder till huvudgruppen där bland annat regerande världsmästarinnan Gwen Jörgensen (USA) fanns med.

Att löpformen ännu inte håller en toppresterade VM-Lisanivå visste vi före tävlingen och under löpningen fick Lisa se sig omsprungen av flera konkurrenter, för att slutligen gå i mål på 21:a plats. Ett positivt besked utifrån förutsättningarna.

Tävlingen vanns av Gwen Jörgensen efter en snabb 5 km löpning (15:59) och tvåa kom Katie Zaferes (USA) och trea Flora Duffy (BER).

Nästa VM-serietävling för Lisa blir i Auckland/Nya Zeeland 28-28 mars. På samma plats där hon 2012 avslutade VM serien som världsmästarinna.

Här kan du läsa mer om VM serien i Abu Dhabi Länk till annan webbplats..

Här kan du läsa mer om triathlons VM serie Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2015-03-07

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson