Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén på startlinjen i VM-seriedebuten i Abu Dhabi på lördag

På lördag kickar 2015 års VM-serie igång i Abu Dhabi. Lisa Nordén som är tillbaka efter en skadeperiod har fått ett wild card och står redo på startlinjen. - Jag hoppas åka härifrån med några VM-poäng, säger en hoppfull men realistisk Lisa.

Tävlingen avgörspå sprintdistans; 750 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning. Simningen sker framför Abu Dhabi Sailing & Yacht Club avverkas genom ett varv runt Volvo Ocean race-pontonerna. Cyklingen består av fyra varv på 

en naturskön cykelbana längs kusten och den avslutande l

öpningen är en slinga på två varv. Starten går kl. 12.00 på lördag, svensk tid.

Jag hoppas lämna Abu Dhabi med några VM- poäng och en fortsatt stigande internationell ranking. Det är tidigt på säsongen och jag är arbetar fortfarande med att bygga upp kroppen och formen. Jag har kunnat träna på bra i Cambridge även om det varit en del tävlingar på programmet. Tyvärr fick jag lite problem med en hälsena efter sista tävlingen och har inte kunnat springa så mycket som jag hade tänkt. Löpformen är därför tyvärr ännu inte riktigt i VM-serieklass. Simning och cykel ska däremot vara ganska slagkraftiga, säger Lisa och fortsätter:

 

En glad Lisa Nordén efter andraplatsen i Kinloch Sprint Oceania Championships. 


-Den största utmaningen för mig är framförallt att få ut den simning jag har producerat i bassängen fram tills nu. Jag har haft några riktigt bra simningar på kontinentalkuppen och det hade varit skönt att kunna ta mig fram i fältet på ett bra sätt även i VM-seriesammanhang. Abu

Dhabi kommer att gå riktigt snabbt, banan är flack och distansen är sprint. Löpningen kommer att gå riktigt fort och det kommer givetvis bli svårt för mig att matcha de bästa i det här stadiet, säger Lisa, som ändå ser fram emot tävlingen:

 - Det är alltid väldigt spännande att se vilka tjejer som är på gång och vem som fått till en bra vinter. Kan väl tilläggas att en annan utmaning är att jag ännu inte fått min cykel…vilket också tyvärr försvårar förberedelserna lite grann.  

Lisa Nordén har just avslutat en bra tränings- och tävlingsperiod i Nya Zeeland där hon knep två pallplatser. Men än är det en bit kvar till toppform.

Tävlingen i Abu Dhabi blir den fösta i VM-seriesammanhang som avgörs i mellanöstern. Lisas tuffaste konkurrenter i tävlingen blir de just nu högts rankande i världen, amerikanskorna Gewn Jorgensen och Sarah True (f d Groff). 

Lisa har även fått ett wild card för att tävla i den 2:a VM-serie-tävlingen i Auckland, Nya Zeeland, den sista helgen i mars. Men först alltså, Abu Dhabi nu på lördag. 

Mer information om tävlingen:

http://abudhabi.triathlon.org/ Länk till annan webbplats.

 

Här kan du se tävlingen live:

https://triathlonlive.tv Länk till annan webbplats.

 

VM-serien 2015

6-7 March - Abu Dhabi, United Arab Emirates

28-29 March - Auckland, New Zealand

11-12 April - Gold Coast, Australia

25-26 April - Cape Town, South Africa

16-17 May – Yokohama, Japan

30-31 May  – London, Great Britain

18-19 July - Hamburg, Germany

22-23 August - Stockholm, Sweden

5-6 September - Edmonton, Canada 

15-20 September - Chicago, USA

Publicerad: 2015-03-05

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson