Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Race report från Patrik Nilsson

I helgen kom Patrik Nilsson tvåa på IronMan Western Australia. Läs hans race report.

Efter Malaysia har jag varit i Phuket och tränat med min danska tränare Frank, hans fru som fungerar som min nutritionist och några av Franks adepter. Vi har jobbat på ett annorlunda sätt de senaste månaderna vilket jag har svarat bra på, så med den sparring vi hade på plats bestämde vi oss för att se hur jag fungerar på en flackare bana.

Dock blev dagen tuffare än väntat med vind och ett starkt startfält med bland annat Joe Gambels (3:a i 70.3 VM 2013, 6:a i 70.3 VM 2014 och 4 segrar i Boulder 70.3), David Dellow (3:a i Melbourne 2014, 1:a i Cairns och 2:a i Western Australia 2013) samt Romain Guillaume (1:a i Lanzarote, 1:a i Mont-Tremblant och 10:a i Kona).

Planen var hur som helst att simma med en förstagrupp och försöka spara energi på cykeln. Dock blev cyklingen hårdare än planerat med mycket sidvind och högt tempo. Ut på löpningen var vi en grupp på fyra som kunde springa tillsammans de första 10 kilometrarna, men gruppen sprack sedan upp och jag skulle bli själv som tvåa de sista 15. Dock fick vi de svaren vi ville ha efter loppet och vi vet nu vad jag behöver jobba mer på för att få ner tiderna ytterligare. Hur som helst en riktigt bra erfarenhet även om det är bittert att förlora en förstaplats. Nu blir det i alla fall lite vila och sen börjar träningen inför VM i Motala!

Publicerad: 2014-12-10

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson